Ο Τζόκοβιτς οδήγησε τη Σερβία στα ημιτελικά

O Denis Shapovalov ώθησε τον Novak Djokovic στα όριά του, ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων όμως πήρε την υπερπολύτιμη νίκη και οδήγησε τη Σερβία στην ημιτελική φάση του ATP Cup.

Ο Dusan Lajovic άνοιξε το δρόμο, χάρη στην μεγάλη νίκη του επί του Felix Auger-Aliassime με 6-4, 6-2 και ο Novak Djokovic

ολοκλήρωσε τον σερβικό θρίαμβο στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ, καθώς επικράτησε του σκληροτράχηλου Denis Shapovalov με 4-6, 6-1, 7-6 (4) και εξασφάλισε την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του ATP Cup.

O Djokovic παρέμεινε ανίκητος σε 5 αναμετρήσεις ενάντια στον Shapovalov, αυτή ωστόσο ήταν με διαφορά η πιο κλειστή μάχη που έδωσαν μεταξύ τους. Ο Shapovalov, ο οποίος έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό τουρνουά πρώτα στο Μπρίσμπεϊν και έπειτα στο Σίδνεϊ, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 9ο game (5-4) και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι.

Λίγο έλειψε να προηγηθεί με break και στο 2ο σετ ο Καναδός, αλλά ο Djokovic έσβησε 3 break point και κράτησε το σερβίς του για να κάνει το υπέρ του 2-1. Αυτό ήταν και το σημείο που άλλαξε το 2ο σετ, με τον Σέρβο να αντλεί δύναμη και να κάνει ένα break, που του έδωσε ένα προβάδισμα με 3-1. Στο υπόλοιπο σετ κυριάρχησε και τελικά το κατέκτησε με 6-1, δείχνοντας πιο δυνατός από κάθε άλλη στιγμή στο ματς.

Ο Shapovalov δεν τα παράτησε και επέστρεψε δυναμικά στο 3ο σετ, για να κάνει τον Djokovic να παλέψει σκληρά γι' αυτό το αποτέλεσμα. Παρά το break του Nole για το 5-4, ο νεαρός Καναδός είχε την απάντηση για το 5-5 και στο επόμενο game έσβησε break point, για να περάσει μπροστά με 6-5.

Ο Djokovic κλήθηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο παιχνίδι και τα κατάφερε περίφημα. Βγήκε από τη δύσκολη θέση με love service game και συνεχίζοντας να παίζει το καλύτερό του τένις στο πιο κρίσιμο σημείο έκανε μόνο ένα λάθος στο tie-break, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0 και τελικά κατέκτησε με 7-4, στο 4ο match point του.

Με τη μεγάλη αυτή νίκη που πέτυχε ενάντια στον Καναδά, η Σερβία θα είναι στα ημιτελικά του πρώτου ATP Cup, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο την πολύ δυνατή Ρωσία των Daniil Medvedev και Karen Khachanov. Και οι δυο ομάδες είναι αήττητες σε 4 αναμετρήσεις ως τώρα στη διοργάνωση.

πηγή:tennisnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα