Θρίλερ με τα αίτια της συντριβής του Boeing – Πύραυλος ή βλάβη;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συντριβή του του Boeing 737-800 ουκρανικής εταιρείας στο Ιράν.

Τα σενάρια του κτυπήματος του αεροσκάφους από πύραυλο, αναζωπύρωσαν το βράδυ της Πέμπτης 9/1 οι New York Times που δημοσίευσαν βίντεο το οποίο δείχνει, σύμφωνα με τους NYT, πύραυλο να κτυπά το αεροσκάφος και αυτό ακολούθως να γίνεται κομμάτια στο έδαφος.

Η

συντριβή του αεροσκάφους, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες –συνολικά 176 άνθρωποι– έγινε λίγες ώρες μετά τα πλήγματα του Ιράν εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, με τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, επικαλούμενος στοιχεία από «πολλές πηγές», συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του και συμμάχων της, δήλωσε πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε με πύραυλο, πιθανόν «εσκεμμένα». Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε από την πλευρά του πως κάποιος στην «άλλη πλευρά» μπορεί να «έκανε ένα λάθος».

Απ’ την άλλη το Ιράν διά του κυβερνητικού εκπροσώπου του αρνείται κατηγορηματικά ότι το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο.

Εντωμεταξύ, ντοκουμέντο του SigmaLive αποκαλύπτει την τύχη βουνό επιβάτη ο οποίος ταξίδευε από Λάρνακα –Τεχεράνη και μετά είχε προγραμματισμένη πτήση για Τεχεράνη – Κίεβο με το Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines (UIA) που συνετρίβη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ανθρώπων.

Φωτογραφία από τους NYT 

Keywords
Τυχαία Θέματα