Ο Ρίκκος, ο Κοιλιάρης και η Μαριάννα

Αλαλούμ δηλώσεων εμπλεκομένων με ισχυρισμούς και σπόντες αλληλεξόντωσηςΈριδες εκατέρωθεν, με τους εμπλεκομένους να παραμένουν οχυρωμένοι στις θέσεις τους, συνθέτουν την επόμενη μέρα των όσων τραγελαφικών αποκαλύπτονταιΔΙΑΡΚΕΣ και διαχρονικό μπάχαλο στην Κεντρική, καταγγέλλει πυροβολώντας ο Βοηθός Γενικός ΕισαγγελέαςΠριν από την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για έναρξη ανεξάρτητης ποινικής διερεύνησης, ο εμπλεκόμενος στις αποκαλύψεις Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε ζητήσει την εν λόγω

διερεύνηση. Έρευνα που, κατά τον ίδιο, δεν έπρεπε να περιοριστεί στο δικό του ζήτημα (ότι, δηλαδή, κατ’ ισχυρισμόν δωροδοκήθηκε από δικηγορικό γραφείο), αλλά να καλύπτει τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, το «διαρκές και διαχρονικό μπάχαλο» που υπάρχει στην Κεντρική, τα όσα ακούστηκαν για ενδεχόμενο εκβιασμό βουλευτών και το ασυμβίβαστο, σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, που εξακολουθεί να υπάρχει για τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.Όπως, μάλιστα, είχε προαναγγείλει, δεν δέχθηκε την ανάκληση ή διάψευση των καταγγελιών -όπως τελικά έγινε από την κ. Γιωρκάτζη- σημειώνοντας πως «δεν χωρεί κανένας συμβιβασμός στα ζητήματα που αφορούν τη θεσμική λειτουργία ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα». Νοείται, πρόσθεσε, «και είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, καθ’ όσον με αφορά, δεν θα έχω καμία εμπλοκή ή καθοδήγηση στην έρευνα, η οποία θα γίνει υπό την ιδιότητά μου ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας». Σε ερώτηση, αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί η κ. Γιωρκάτζη, ανέφερε πως «ό,τι είχα να πω το είπα και, νομίζω, καλύπτει πλήρως σε συνέχεια των όσων ακούστηκαν χθες».Νέες βολέςΣτο μεταξύ, όχι μόνο δεν έβαλε νερό στο κρασί του ο καταγγέλλων, πρώην -πλέον- εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Κοιλιάρης, αλλά, αντίθετα, επανήλθε χθες με ακόμη πιο έντονες επικρίσεις κατά της Διοικητού. Μιλώντας σε σειρά Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και στο κρατικό ραδιόφωνο, επανέλαβε τα περί σύγκρουσης συμφερόντων της κυρίας Γιωρκάτζη και αναφέρθηκε στη λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των βουλευτών, ως προσπάθεια της Διοικητού να κρατά πληροφόρηση, την οποία να χρησιμοποιεί την κατάλληλη στιγμή.

Ο Στέλιος Κοιλιάρης τόνισε ότι αναγκάστηκε να πει την αλήθεια, γιατί η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη άφησε πολύ σοβαρά υπονοούμενα για σύγκρουση συμφερόντων βουλευτών. Κάλεσε, επίσης, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, αν έχουν ίχνος ανδρισμού και θάρρους, όπως είπε, να δηλώσουν αν συζήτησαν μεταξύ τους τον τρόπο που χειρίζεται η διοικητής κάποια θέματα και αν δεν κατηγόρησε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου για δωροδοκία.Μαγαζάκι η ΚΤΚΟρκίζομαι, είπε ο κ. Κοιλιάρης, ότι η κ. Γιωρκάτζη είπε αυτά που αποκάλυψα. Η Διοικητής, πρόσθεσε, δεν ήθελε να θίξει τον κύριο Ερωτοκρίτου, αλλά να δείξει πόσο βρομισμένο, ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν το γραφείο Νεοκλέους, για να μας πει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το μίασμα. Ο κ. Κοιλιάρης κατηγόρησε τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ότι διοικεί την Κεντρική Τράπεζα ως μαγαζάκι και δεν κάνει απολύτως τίποτα σωστό.

Δεν μπορούμε, είπε, να αφήσουμε την Κεντρική Τράπεζα να μείνει μόνο στα χέρια της κ. Γιωρκάτζη, και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει την Κεντρική Τράπεζα, λόγω νοοτροπίας αλλά και έλλειψης ικανοτήτων και γνώσεων. Ο Στέλιος Κοιλιάρης εξέφρασε ανησυχία ότι υπάρχει κίνδυνος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας να βρεθούν στη φυλακή, αν χαθεί η υπόθεση Βγενόπουλου από λανθασμένους χειρισμούς.Απορρίπτει και τα στοιχεία του Ελεγκτή η Μαριάννα ΓιωρκάτζηΟυδεμία σχέση έχει με τη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης ΔΕΠΕ, τη μόνη οντότητα που ασκεί δικηγορικές εργασίες και εκπροσωπεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την MIG, ανέφερε χθες, σε ανακοίνωσή της, η θυγατέρα της Διοικητού Μαριάννα. Η Μαριάννα Γιωρκάτζη αναφέρει πως αυτά επιβεβαιώνονται τόσο από το μητρώο του Εφόρου Εταιρειών όσο και από τα αρχεία του Νομικού Συμβουλίου, αφού οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, προς απεμπλοκή της από την Αντρέας Γιωρκάτζης ΔΕΠΕ, έγιναν με την έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου, όπως προνοείται από τη σχετική νομοθεσία.Επίσης, σημειώνει πως η απασχόλησή της στην Αντρέας Γιωρκάτζης ΔΕΠΕ τερματίστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2014 και πως αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τα σχετικά αρχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η Μαριάννα Γιωρκάτζη αναφέρει, ακόμη, πως το γεγονός ότι εμφανίζεται στα μητρώα του εφόρου εταιρειών ως συνέταιρος στον συνεταιρισμό Αντρέας Γιωρκάτζης και Σία, που δεν ασκεί δικηγορικές εργασίες από το 2009, είναι ιστορικό κατάλοιπο της προηγούμενης κατάστασης πραγμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα