Ο Ρικιάρντο και το προσύμφωνο με την Ferrari

Με ερωτήσεις για τις φήμες περί προσύμφωνου με την Ferrari κατέκλυσαν οι δημοσιογράφοι τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Με έντονο ενδιαφέρον και πολλές συζητήσεις για το μέλλον του Ντάνιελ Ρικιάρντο, έχει ξεκινήσει το Γκραν Πρι του Μπακού. Στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Ρικιάρντο ήταν αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο και όχι γιατί οι δύο οδηγοί που τον συνόδευαν, o Νίκο Χούλκενμπεργκ και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ήταν κάπως αδιάφοροι για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο

Αυστραλός, ο οποίος με την νίκη του στην Κίνα, άναψε τα σενάρια για το μέλλον του, σχεδόν αυτόματα, ρωτήθηκε τόσο για τις προθέσεις του, όσο και για τις φήμες που κυκλοφορούν. Αυτές θέλουν τον Ρικιάρντο να έχει υπογράψει ένα είδος προσύμφωνου με την Ferrari το οποίο λήγει στις 31 Ιουνίου. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία η Σκουντερία θα έχει ουσιαστικά την… αποκλειστικότητα στις επαφές με τον Αυστραλό, όσον αφορά το μέλλον του. Αν δεν επέλθει οποιαδήποτε συμφωνία μέχρι τις 31 Ιουνίου, τότε ο Ρικιάρντο θα μπορεί να μιλήσει και με άλλες ομάδες, την εξής μία δηλαδή, την Mercedes.

Ο Ρικιάρντο έχει δηλώσει ήδη πως επιθυμεί το επόμενο συμβόλαιό του, ανεξαρτήτως ομάδας να είναι διετές και σύμφωνα με τις ίδιες φήμες ο Κρις Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull έχει ζητήσει από τον οδηγό του να τενημερώσει την ομάδα για τις προθέσεις του μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όλα αυτά προέκυψαν κάπως, από τη στιγμή που το ενδιαφέρον της Mercedes έγινε ορατό για τον Ρικιάρντο, ωστόσο ο ίδιος σήμερα στην συνέντευξη Τύπου ήταν σαφής και ξεκάθαρος. «Δεν είναι αλήθεια»! Είπε αναφερόμενος στο προσύμφωνο και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων,

«Έχω μόνο συζητήσει με την Red Bull μέχρι τώρα. Από την περσινή σεζόν βέβαια είμαι ανοιχτός με τον καθέναν. Όλοι γνωρίζουν πως η Red Bull ενδιαφέρεται να με διατηρήσει. Είχαμε κάποιες συζητήσεις επ αυτού. Γνωρίζω τι γράφεται γενικώς αλλά δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Τουλάχιστον μέχρι τώρα».

Ο Ρικιάρντο παραδέχτηκε επίσης ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό και η αφοσίωση σε μια ομάδα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. «Πάντα θα υπάρχει το ζήτημα της αφοσίωσης. Είναι 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησα στην ομάδα νέων της Red Bull. Είναι πολύς καιρός και ειλικρινά έχουν μεγάλο μερίδιο στην προετοιμασία αυτού που συμβαίνει τώρα. Πάντα θα υπάρχει αγάπη αλλά πρέπει να ζυγίσεις και κάποια πράγματα σε ένα σημείο της καριέρας σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα