Ο ΠτΔ δέχθηκε ιατρούς και στελέχη του Ιδρύματος Shriners

Τρόποι επέκτασης της παρουσίας των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners στην Κύπρο ώστε η χώρα μας να δέχεται παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα από γειτονικές χώρες για εγχειρήσεις και θεραπεία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αξιωματούχους, ιατρούς και στελέχη του Ιδρύματος Shriners.

Στη συνάντηση, που έγινε στην παρουσία της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Shriners International κ.

James Ed Stolze, ο επικεφαλής των 22 νοσοκομείων των Shriners κ. Jerry Cantt και άλλα στελέχη του Οργανισμού, αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη βάση του κοινού οράματος για την καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού εξεταστικού κέντρου των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, αλλά κυρίως ως κέντρου εγχειρήσεων και θεραπείας, του πρώτου στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για την προσφορά και δράση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, τα οποία έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚYπΥ). Στο πλαίσιο της συνεργασίας διενεργούνται αυτές τις μέρες για πρώτη φορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο στην Κύπρο τρεις εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις από τους γιατρούς των Shriners International, σε συνεργασία με Κύπριους γιατρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αξιωματούχοι των Shriners συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας συνεργασίας ώστε σε μεταγενέστερο στάδιο οι επεμβάσεις σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή μας να μην γίνονται στα Νοσοκομεία Shriners στις ΗΠΑ, αλλά στην Κύπρο. Οι εκπρόσωποι των Shriners ανέλαβαν να επανέλθουν με συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να τεθούν επί τάπητος οι ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν και να εξεταστεί η δυνατότητα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας για κάλυψη μέρους της δαπάνης μεταφοράς και φιλοξενίας των παιδιών και μελών των οικογενειών τους.

Τα τελευταία 42 χρόνια τέσσερις χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο μετέβηκαν στις ΗΠΑ για δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις από τους ιατρούς των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, με την βοήθεια του ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, ενώ περισσότερα από 18 χιλιάδες παιδιά εξετάστηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση κατά τις ετήσιες επισκέψεις των ιατρικών κλιμακίων στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία των Shriners και του Ιδρύματος Παρασκευαΐδη και εξέφρασε την ετοιμότητα της πολιτείας για στήριξη της συνεργασίας των Shriners με τον ΟΚΥπΥ, προκειμένου η Κύπρος να γίνει το ευρωπαϊκό περιφερειακό κέντρο για για τους Shriners. O οργανισμός Shriners International, ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς από την ίδρυση του το έτος 1872, έθεσε ως σκοπό του την παροχή εντελώς δωρεάν της καλύτερης δυνατής ιατρικής στήριξης σε παιδιά μέχρι 18 χρόνων με ειδικές ορθοπεδικές παθήσεις και εγκαύματα. Στα 150 χρόνια λειτουργίας του δημιούργησε ένα μοναδικό σύστημα ιατρικής φροντίδας, το οποίο περιλαμβάνει 22 εξειδικευμένα νοσοκομεία σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα