Ισραηλινός Στρατός: Εξουδετερώθηκε διοικητής του βορείου τομέα της Χαμάς

Την «εξουδετέρωση» του διοικητή του τάγματος του βόρειου τομέα της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, ο οποίος «πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων», ανακοίνωσαν ο στρατός του Ισραήλ και η Σιν Μπετ (υπηρεσία κρατικής ασφάλειας).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Τισίρ Εμπασέρ βρισκόταν κοντά σε ανώτερα στελέχη της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους, Μουχαμάντ Νταφ, κατείχε διάφορες θέσεις στο σύστημα παραγωγής πυρομαχικών και διετέλεσε διοικητής

της ναυτικής δύναμης της οργάνωσης. Σκοτώθηκε μετά από στοιχεία που αξιοποίησαν οι Σιν Μπετ και το αρμόδιο τμήμα πληροφοριών των IDF.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο Εμπασέρ ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Atzmona τον Μάρτιο του 2002, όπου πέντε από τους μαθητές δολοφονήθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, παρήγαγε το εκρηκτικό υλικό που ανατίναξε τούνελ στο φυλάκιο Orhan τον Ιούνιο του 2004, στο οποίο σκοτώθηκε ένας στρατιώτης των IDF και διηύθυνε την επίθεση στο φυλάκιο Ward τον Ιούνιο του 2003.

צה״ל חיסל בהכוונת מידע מודיעיני מדויק של אמ"ן ושב"כ, את מפקד גדוד גזרת צפון חאן יונס של ארגון הטרור חמאס, תיסיר מבאשר. בעברו, שימש כמפקד הכוח הימי של ארגון הטרור והחזיק במספר תפקידים במערך ייצור אמצעי לחימה >> pic.twitter.com/Jl2MnaM4Og

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 25, 2023

Διαβάστε ακόμη: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ συναντήθηκε με τη Χαμάς και το Ισλαμικό Τζιχάντ

Πληροφορίες από Times of Israel, Πρώτο Θέμα  

Keywords
Τυχαία Θέματα