Ο Πρόεδρος έφερε τη νηνεμία στο λιμάνι Λεμεσού

Προς σταδιακή εξομάλυνση, μετά το χάος των τελευταίων ημερών, βαίνει η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, όπου οι εργασίες διεξάγονται, πλέον, σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Μέχρι χθες αργά το απόγευμα περίπου 1000 εμπορευματοκιβώτια έφυγαν από το λιμάνι. 2.500 εμπορευματοκιβώτια είχαν καθηλωθεί στον τερματικό σταθμό τις τελευταίες βδομάδες.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο λιμάνι, με οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης.

Οι μεταφορείς, οι οποίοι μετά την παρέμβαση το Σάββατο του

Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προήδρευσε σε δύο συσκέψεις στη Λεμεσό, ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα, επιδίδονται, πλέον, σε αγώνα δρόμου για να επιστρέψει το λιμάνι στην ομαλότητα.

Σε αξιολόγηση της κατάστασης προβαίνουν αυτή την ώρα ο Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Eurogate, Γιώργος Πούρος και ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας.

Για καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έφερε την ηρεμία και εργάστηκαν όλοι σε ένα πνεύμα συνεργασίας, έκανε λόγο ο Γιώργος Πούρος.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας Eurogate μετά τη χθεσινή ημέρα εντατικών εργασιών, κατά την οποία παραλήφθηκαν και παραδόθηκαν πολλά εμπορευματοκιβώτια από τους μεταφορείς, σήμερα η ημέρα ξεκίνησε πολύ ομαλά.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς γύρω στις 9-10 το πρωί αναμένεται πάλι μεγάλη προσέλευση, μετά την παράδοση των εμπορευματοκιβωτίων στους παραλήπτες.

Ο κ. Πούρος δήλωσε ότι με τα περισσότερα μηχανήματα, που εντάχθηκαν για την εξυπηρέτηση των φορτηγών, η κατάσταση είναι σε καλά επίπεδα.

Στο ερώτημα αν η διαχειρίστρια εταιρεία δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει ο κ. Πούρος απάντησε ότι η Eurogate ήταν έτοιμη, αλλά τα μηχανήματα, που παραλήφθηκαν από τους πρώην αδειούχους αχθοφόρους, λόγω του ότι κατά την μεταβατική περίοδο είχαν αφεθεί χωρίς την πρέπουσα συντήρηση, έπρεπε να επανέλθουν σε ασφαλή κατάσταση εργασίας.

Ακόμη τρία μηχανήματα, πρόσθεσε, βρίσκονται σε επισκευή και με την επιστροφή τους την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον στόλο.

Για βελτιωτική, πλέον, πορεία στο λιμάνι Λεμεσού έκανε λόγο ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την παρέμβασή του, έκανε ένα «μικρό θαύμα» δήλωσε ο κ. Μουστάκας.

Τα ίδια μας είχε εισηγηθεί και ο Υπουργός Μεταφορών, είπε, αλλά φαίνεται πως κάποιοι, οι οποίοι έπρεπε να επωμιστούν κάποιες ευθύνες, δεν τα λάμβαναν σοβαρά υπόψη, αλλά ο Πρόεδρος, με την παρουσία του, επέβαλε ότι αυτά πρέπει να γίνουν, καθώς είναι και νομικός και
αντιλαμβανόταν τα αιτήματα των μεταφορέων.

Με την παρέμβαση του Προέδρου, δήλωσε ο κ. Μουστάκας, απλοποιήθηκαν κάποιες διαδικασίες και διευκολύνθηκε η γραφειοκρατία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, εξάλλου, δήλωσε ο κ. Μουστάκας, εισάκουσε τις εκκλήσεις των μεταφορέων και έβαλε αρκετά μηχανήματα, τα οποία, πλέον, μπορούν να εξυπηρετούν σε διάστημα μιάμισης ώρας.

Πλήρης εξομάλυνση της κατάστασης αναμένεται σε μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά το συντονισμό της εφαρμογής των αποφάσεων, που λήφθηκαν στις συσκέψεις του Σαββάτου και θα ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα