Ξέσπασε και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα

Με σταθερή εμφάνιση η ομάδα του Ιδιάκεθ επικράτησε άνετα της Ομόνοιας και μείωσε τις αποστάσεις από την κορυφή

ΑΕΚ 4
(36΄ Μουρίγιο, 43΄ Ακοράν, 50΄ Τρισκόφσκι, 71΄ Τολμές)
ΟΜΟΝΟΙΑ 2
(67΄ Χριστοφή, 90΄ Μπρέβελντ)

Ένας μήνας χωρίς νίκη ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα για την ΑΕΚ, η οποία επανήλθε χθες στις επιτυχίες με εμφαντική νίκη. Οι «κιτρινοπράσινοι» άφησαν πίσω τους τις τέσσερεις σερί ισοπαλίες, κερδίζοντας την Ομόνοια με το καθαρό

και άνετο 4-2 και ανήλθαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερεις βαθμούς.

Η Ομόνοια πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0, ενώ στο 50ό λεπτό το σκορ ήταν στο 3-0. Η ομάδα του Κάρβερ ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, ενώ στην άμυνα παρουσίασε σε ακόμα ένα παιγνίδι σοβαρά προβλήματα, με πολλά ατομικά λάθη. Πλέον οι «πράσινοι» είδαν ΑΕΚ και Απόλλωνα να ξεφεύγουν με πέντε και έξι βαθμούς αντίστοιχα στη βαθμολογία.

Μουρίγιο, Ακοράν, Τρισκόφσκι και Τολμές οι σκόρερ της ΑΕΚ, ενώ για την Ομόνοια που μείωσε σε 3-1 και 4-2 αντίστοιχα σκόραραν οι Χριστοφή και Μπρέβελντ.

Ενδεκάδες με αλλαγές
Με δύο αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ. Οι Μόισοφ και Μπόλιεβιτς έμειναν εκτός και τις θέσεις τους πήραν οι Τρουγιόλς και Ορτίθ.
Από την άλλη, τέσσερεις αλλαγές επεφύλαξε στην ενδεκάδα του ο Τζον Κάρβερ σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, που ήταν απέναντι στον Απόλλωνα για το κύπελλο. Εκτός έμειναν οι Παναγιώτου, Κατελάρης, Χριστοφή και Κύπρου. Τις θέσεις τους πήραν οι Μπρέβελντ, Σέρινταν, Τουρέ και Καρλίτος.

Ανώτερη και ουσιαστική η ΑΕΚ
Το ντέρμπι άρχισε και αφού κύλησαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΑΕΚ έδειξε πρόθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με παιγνίδι κατοχής, η ομάδα του Ιδιάκεθ θέλησε να δώσει τον δικό της ρυθμό και τα κατάφερε. Ήταν πολύ πιο δραστήρια και απαιτητική και πέραν των δύο τερμάτων που σημείωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, είχε προηγούμενως δοκάρι με τον Λαρένα και ορισμένες άλλες ευκαιρίες.

Σε αντίθεση με την Ομόνοια η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη. Η ομάδα του Κάρβερ σε κανένα σημείο του πρώτου σαρανταπενταλέπτου δεν προσαρμόστηκε στις συνθήκες του αγώνα και η φυσιολογική εξέλιξη ήταν να βρεθεί πίσω στο σκορ. Αυτό έγινε στο 37΄ με κεφαλιά του Μουρίγιο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα οι Τρισκόφσκι, Λαρένα και Ακοράν συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά τον Γιωργαλλίδη για το 2-0.

Όλα τέλειωσαν νωρίς
Η ΑΕΚ έχοντας καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων ήταν ούτως ή άλλως κοντά στη νίκη, αλλά θέλησε να το διαχειριστεί. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια κλασική ευκαιρία για κάθε ομάδα, αλλά στο 50ό λεπτό τέλειωσαν τα πάντα. Και αυτό διότι ένα παιδικό λάθος του Κρέσιτς (έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και ακολούθως έκανε πέναλτι) έστησε τον Τρισκόφσκι στα έντεκα βήματα.

Ο Σκοπιανός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0, κλειδώνοντας το τρίποντο για την ΑΕΚ. Η συνέχεια ήταν όπως την περιμέναμε. Η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς, η Ομόνοια κρατούσε μπάλα και κατάφερε να μειώσει στο σκορ με κοντινό πλασέ του Χριστοφή στο 67.

Τέσσερα λεπτά αργότερα με ακόμα ένα ατομικό λάθος στην άμυνα της Ομόνοιας, δόθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΚ να σκοράρει και ο Τολμές δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπρέβελντ μείωσε το σκορ σε 4-2, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Μπρέβελντ, Καρλίτος

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Λαρένα (77' Μπόλιεβιτς), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (83' Μυτίδης)

Ομόνοια: Κρέσιτς, Καρλίτος, Βύντρα, Νασιμέντο, Σοϊλέδης, Μπρέβελντ, Μαργκάσα, Τουρέ (59' Κατελάρης), Κλέιτον (82' Αζίζ), Σέρινταν (59' Χριστοφή), Ντάρμπισαϊαρ

Το φιλμ του αγώνα
10΄ Ο Τολμές έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά τελευταία στιγμή ο Νασιμέντο πρόλαβε να παραχωρήσει κόρνερ πριν πλασάρει τον Κρέσιτς.
13΄ Δοκάρι για την ΑΕΚ ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Λαρένα.
36΄ Σέντρα του Γκαρίδο, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο Κρέσιτς αντίδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.
36΄ 1-0 Εκτέλεση κόρνερ του Λαρένα, κεφαλιά του Μουρίγιο, η μπάλα στα δίχτυα.
43΄ 2-0 Με σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Ακοράν διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ.
46΄ Λάθος του Μπρέβελντ στην άμυνα της Ομόνοιας. Ο Τρισκόφσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Κρέσιτς του είπε «όχι».
47’ Πρώτη κλασική για την Ομόνοια. Σέντρα από τον Ντάρμπισαϊαρ, ο Σέρινταν από κοντά αμαρκάριστος έβγαλε την μπάλα έξω!
50΄ 3-0 Ο Κρέσιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και στη συνέχεια υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Λαρένα. Ο Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.
67΄ 3-1 Σέντρα του Μαργκάσα, κοντινό πλασέ του Χριστοφή, η μπάλα στα δίχτυα.
71΄ 4-1 Ο Τρισκόφσκι έκανε την πάσα στον Τολμές και ο Γάλλος επιθετικός με ωραίο πλασέ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Είχε προηγηθεί λάθος του Νασιμέντο.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Απογοητευμένος ο Τζον Κάρβερ παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς να ψάξει να βρει δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση της ομάδας του:

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον προπονητή της. Δεν έχω δικαιολογίες σήμερα, χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. Εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους, δούλεψαν πολύ σκληρά, έφτιαξαν περισσότερες ευκαιρίες. Έπρεπε να αλλάξω 1-2 πράγματα με το παιχνίδι κυπέλλου να πλησιάζει. Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι δεχθήκαμε δυο γκολ από στατικές μπάλες, ένα από κόρνερ και ένα από πέναλτι. Επομένως δεν κάνει διαφορά τι σύστημα παίζω, 3-5-2 ή οποιοδήποτε σύστημα.

Αν δεν μπορείς να αμυνθείς στις στατικές φάσεις και υποπίπτεις σε πέναλτι, δεν έχει σημασία το σύστημα, θα χάνεις αγώνες. Σήμερα είμαι μάλλον πιο απογοητευμένος από ποτέ, από τότε που ήρθα εδώ. Ανυπομονούσα για το παιχνίδι απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα, αλλά δυστυχώς ήρθαμε δεύτεροι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Όταν ήρθα εδώ είπα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα και το πιστεύω ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει για την κορυφή μέχρι το τέλος της σεζόν».

«Ήμασταν υπό πίεση»
Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ από την πλευρά του τόνισε πως: «Εκτιμώ πολύ τα λόγια του Τζον Κάρβερ γιατί έρχονται από έναν άνθρωπο με πολλή εμπειρία και γνώση στο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Ερχόμασταν από δυο μικρές απογοητεύσεις με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ που προηγηθήκαμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε.

Ήμασταν υπό πίεση γιατί ήμασταν στην 4η θέση και μπορούσαμε να τη χάσουμε και αυτή. Ξέραμε για την ποιότητα της Ομόνοιας ειδικά στον χώρο του κέντρου. Μας δημιούργησαν κάποιες φάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το παιχνίδι την περισσότερη ώρα. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα