Φουλ λόγω των lockdown το Νοσοκομείο Αθαλάσσας-Αύξηση ψυχικά ασθενών

Βουνό είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Κτηριακές εγκαταστάσεις, έλλειψη νοσηλευτών και της πληρότητας, που έφτασε στα όριά του το σύστημα ψυχικής υγείας.

Η πανδημία και οι περιορισμοί στα lockdown-όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- αύξησαν τις περιπτώσεις των ψυχικά ασθενών στην Κύπρο με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ)να φτάνει στο 125% στην πληρότητά του, επιβαρύνονταν περισσότερο την κατάσταση.

Συγκεκριμένα,

πριν από την πανδημία οι θάλαμοι του νοσοκομείου ήταν στο 80% της πληρότητά τους, ενώ από την αρχή της πανδημίας οι ασθενείς που χρήζανε νοσηλεία αυξάνονταν καθημερινά(σ.σ.7 ασθενείς την ημέρα).

Τα προβλήματα του νοσοκομείου βρέθηκαν πολλές φορές στο επίκεντρο με τους νοσηλευτές να ζητούν επιτακτικά άμεσες παρεμβάσεις με τον ΟΚΥπΥ να εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του στην χθεσινή(26/07) επίσημη ανακοίνωση δια στόματος Υπουργού Υγείας για δημιουργία Νέου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας, ύψους €6,8 εκ., που θα προκηρυχθεί αυτή τη βδομάδα.

Διαβάστε επίσης:Στο απροχώρητο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Αυτό που αναμένεται είναι η ανακοίνωση της πρώτης φάσης προκήρυξης της προσφοράς για το Νοσοκομείο Αθαλάσσας αφού ήδη εδώ και ένα χρόνο έχουν καταγραφεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με όλων των εμπλεκόμενων φορέων όλες οι ανάγκες.

Όσον αφορά την υποστελέχωση όπως ενημερώθηκε το SigmaLive, αυτή τη βδομάδα το νοσοκομείο θα στελεχωθεί με 13 νέους νοσηλευτές και παράλληλα έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο νέες θέσεις για ένα Παθολόγο και δύο ψυχίατρους.
 

Διαβάστε επίσης: Υπ. Υγείας: Παρουσιάστηκαν οι πυλώνες του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Υγεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φουλ, Νοσοκομείο Αθαλάσσας#45Αύξηση,foul, nosokomeio athalassas#45afxisi