Ο Οζερσάι επισκέφθηκε στην Πύλα - Θα παράσχει βοήθεια στους Τ/κ εκεί

Σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak (23.03.20, ΒRTK), ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» της αποσχιστικής τουρκοκυπριακής οντότητας Κουντρέτ Όζερσαϊ μετέβη στην Πύλα και επέβλεψε την περιοχή προκειμένου να παράσχει κάθε είδους βοήθεια και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων που ζουν στην περιοχή, η ζωή των οποίων επηρεάζεται αρνητικά εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Όζερσαϊ δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα άρχισαν να παρέχουν υπηρεσίες στην περιοχή της Πύλας και πρόσθεσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα

θα αρχίσει και η διανομή νερού και άλλων αναγκαίων αγαθών, σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

Σε δηλώσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Όζερσαϊ δήλωσε: «Απόψε συζητήσαμε επί τόπου πρακτικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας που ζουν στην Πύλα και που επηρεάζονται αρνητικά από τα μέτρα που λάβαμε για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ συζητήσαμε και για το οδόφραγμα του Περγάμου. Ήδη τα ασθενοφόρα άρχισαν να εργάζονται και σύντομα θα αρχίσει η διανομή νερού και άλλων αγαθών. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στο δήμαρχο μας, την αρχηγό της αστυνομίας, τους αξιωματούχους στα τελωνεία και τους φίλους μας κοινοτάρχες για τη συμβολή τους». 

Ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουτέν επέκρινε πριν λίγες μέρες την απόφαση που έλαβε το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του αποσχιστικού τουρκοκυπριακού καθεστώτος, να τίθενται σε καραντίνα και οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στην Πύλα και στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στο Πέργαμος σε περίπτωση που περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο Γκιουτέν σημείωσε ότι η απόφαση απομονώνει τους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στην Πύλα και στο Πέργαμος και προκάλεσε απογοήτευση, οργή και απελπισία. Ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι της Πύλας δεν μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός ότι τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους Ελληνοκύπριους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οζερσάι, Πύλα #45,ozersai, pyla #45