Οι ανησυχίες στα δημόσια νοσηλευτήρια ενόψει αύξησης των κρουσμάτων

Είναι σημαντικό όλοι να μείνουμε σπίτι και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού μέσα στην κοινότητα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι». 

Τα δημόσια νοσηλευτήρια ήδη μετρούν απώλειες και ευελπιστούμε πως θα μειωθούν στο ελάχιστο, ώστε την ώρα που θα απαιτηθεί, να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις  καθώς αναμένεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, σημείωσε. 

Όσον αφορά το γεγονός

πως δεν υπάρχει εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως υπάρχει πλάνο που έχει συσταθεί. 

Έχει φτάσει ένα γιατρός από Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται υποχρεωτικά σε καραντίνα βάσει των πρωτοκόλλων, ενώ άλλοι τέσσερις γιατροί έχουν υπογράψει συμβόλαια και θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Στην δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, είπε ότι η βασική ανησυχία του προσωπικού των νοσοκομείων είναι το ζήτημα του εξοπλισμού. 

Τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν λαβωθεί και αυτό μας ανησυχεί, τόνισε. 

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πετέλης, Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, ανέφερε πως από σήμερα υπάρχουν οδηγίες από το Υπουργείο  Υγείας και έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εργασίας με σαφής οδηγίες. 

Θα λαμβάνεται υπόψη η πληρότητα και θα προσέρχεται στην εργασία του το ελάχιστο δυνατό προσωπικό εκ περιτροπής. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι ανησυχίες στα δημόσια νοσηλευτήρια ενόψει αύξησης των κρουσμάτων,