Στα κατεχόμενα οι μετανάστες που έδιωξε η Λιμενική - Δεν τους θέλει η Τουρκία

Η Halkın Sesi (23.03.20)  γράφει ότι η λεγόμενη «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπαρς πραγματοποίησε σύσκεψη χθες στο κατεχόμενο Τρίκωμο σε σχέση με την τύχη των 175 μεταναστών που έφτασαν προχθές στις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας και οδηγήθηκαν σε κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών εκεί, σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

Η Μπαϊμπάρς δήλωσε ότι επικοινώνησε με το γραφείο μετανάστευσης της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία δεν επιτρέπει την είσοδο των μεταναστών στην χώρα

λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Είπε ότι κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών σε κάποια ξενοδοχεία στην περιοχή. Σημείωσε επίσης ότι είχαν επαφή και με τα Ηνωμένα Έθνη, διότι κάποιοι μετανάστες επιθυμούν να μεταβούν στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές αφού οι οικογένειες τους βρίσκονται εκεί, αλλά σε αυτό το στάδιο ούτε εκεί φαίνεται εφικτό να γίνουν δεχτοί λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Είπε ότι γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκασμένοι να φιλοξενήσουν τους μετανάστες στα κατεχόμενα για κάποιο χρονικό διάστημα και ότι πρέπει να διασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και απομόνωσης επειδή δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν μαζί άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Όπως μετέδωσε το «SigmaLive», το πλοιάριο είχει ανακοπεί στις 20 Μαρτίου από ακάτους της Λιμενικής &Ναυτικής Αστυνομίας ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Αφού προσφέρθηκαν τρόφιμα, νερό και καύσιμα, ζητήθηκε όπως αναχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας τους παράτυπους μετανάστες πως τα σύνορα είναι αυστηρώς κλειστά λόγω της διεθνούς επιδημίας του κορωνοϊού. Το πλοιάριο έφυγε με κατεύθυνση τις μη-ελεγχόμενες από την Δημοκρατία, κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές της Κύπρου

Την επομένη, 21 Μαρτίου, 30 με 40 άτομα αραβικής συγγενείς που ήταν οι συγγενείς αυτών των μεταναστών μετέβηκαν στο στο κλειστό οδόφραγμα της Οδού Λήδρας να συνομιλoύν με τους επί καθήκοντι Αστυνομικούς, ζητώντας να μάθουν τι γίνεται με τους συγγενείς τους που έφθασαν στα κατεχόμενα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιμενική #45, Τουρκία,limeniki #45, tourkia