Ο Ολυμπιακός τρελαίνει την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός τρελαίνει την Ευρώπη. Η γυναικεία ομάδα, βόλεϊ των Πειραιωτών επικράτησε 3-1 σετ της Αστερίξ και με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όνειρο ζουν στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» που τα τελευταία χρόνια είναι κυρίαρχες στην Ελλάδα,

έκαναν το μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς διατηρεί ένα εντυπωσιακό αήττητο 30 αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η μοναδική ήττα που έχει υποστεί φέτος ήταν από τον ΑΟ Θήρας στην Σαντορίνη την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού νίκησαν και την κούραση αφού μην ξεχνάμε ότι το Σαββατοκύριακο είχαν το final four του κυπέλλου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό που κάνει ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμα του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι στην πρώτη φάση απέκλεισαν με δύο νίκες την κάτοχο του τίτλου CMS Βουκουρεστίου, στην δεύτερη την τουρκική Τσανάκαλε με το πολλαπλάσιο μπάτζετ και τώρα στα προημιτελικά την μόνιμη πρωταθλήτρια Βελγίου Αστερίξ.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν στο πρώτο σετ μαζί μέχρι το 18-18, όταν και με σερί 7-0 οι γηπεδούχες με την Χίπε το κατέκτησαν με 25-18 με την Γερμανίδα να είναι ασυναγώνιστοι. Το δεύτερο σετ ήρθε ακόμη πιο εύκολα για την ομάδα του Μπράσκο Κοβάσεβιτς που είχε προβάδισμα τριών πόντων σε όλη τη διάρκεια. Μετά το 17-14 ο Ολυμπιακός με επιμέρους 8-2 έφτασε στο 2-0 στα σετ με 25-16.

Οι Βελγίδες κατάφεραν να αντιδράσουν στο τρίτο σετ. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να πάρουν διαφορά και να μειώσουν σε 2-1 σετ με 19-25. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο σετ, όταν και προηγήθηκε με 15-10. Οι φιλοξενούμενες με δικό τους σερί 1-5 κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο αλλά οι «ερυθρόλευκες» πατώντας γκάζι στο φινάλε πήραν το σετ με 25-21 και τη νίκη με 3-1.

Πρέπει να πούμε ότι στο Τσάλεντζ Καπ δεν υπάρχει final four αλλά διπλοί ημιτελικοί και τελικοί. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς τη ρώσικη Γενισέι Κρασνογιάρσκ. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 29 Μαρτίου στο κλειστό του Ρέντη, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται δύο εβδομάδες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα