Ο Ολυμπιακός, η πρεμιέρα και η… αναβολή

Η πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα φιγουράρει από την Τετάρτη στην πρώτη θέση των μεγαλύτερων επιτυχιών στην ευρωπαϊκή ιστορία της Ομόνοιας, ωστόσο η παραμονή της σε αυτήν μόνον σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται.

Κι αυτό διότι, μετά την εξασφάλιση θέσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ βάζει πλώρη για την επόμενη υπέρβαση: την παρθενική της παρουσία στην κύρια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελευταίο εμπόδιο ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός

Πειραιώς, τον οποίο οι «πράσινοι» είχαν αντιμετωπίσει σε φιλικό στη διάρκεια της θερινής τους προετοιμασίας. Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και ο μοναδικός προκριματικός γύρος με διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22:00) και ο επαναληπτικός την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο ΓΣΠ (22:00). Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη Cytavision.

Ενδιάμεσα αυτών των αγώνων παρεμβάλλεται για την Ομόνοια το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής. Βάσει προκήρυξης το «τριφύλλι» η εν λόγω αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί, εφ’ όσον υπάρξει κοινό αίτημα των δύο συλλόγων (σ.σ. σχεδόν βέβαιο, αν ο λεμεσιανός σύλλογος αποκλείσει τον ΟΦΗ, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα θα έχει παίξει στον γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Λεχ Πόζναν κι ενδεχομένως να επίκειται αγώνας του και για τα πλέι οφ της διοργάνωσης) ή κατόπιν απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΠ.

Αναλυτικά τι προνοεί η προκήρυξη: «Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Το ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα