Ο Νο 1 στόχος και οι εναλλακτικές

Μία μία άρχισαν να κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες στον Απόλλωνα, εν όψει και της έναρξης των προπονήσεων για τη νέα περίοδο. Η απόκτηση του Έντσον Ενρίκε Ντα Σίλβα διαμορφώνει ακόμα περισσότερο το παζλ της αμυντικής γραμμής, που όμως για να συμπληρωθεί θα γίνουν ακόμα δύο κινήσεις. Ενός κεντρικού αμυντικού και ενός αριστερού μπακ. Δύο πολύ σημαντικές προσθήκες γιατί

- θεωρητικά- προορίζονται για βασικοί. Για τον στόπερ, ο Ουκρανός Ολεξάντρ Βόλοβικ εξακολουθεί να αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο, όμως ο Πέδρο Εμάνουελ κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που η απόκτηση του «αλμυρού» Ουκρανού δεν ολοκληρωθεί. Το να παραμείνει ο Φρέιρε στο ρόστερ με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει πολύ δύσκολο, αφού ο Ντα Σίλβα αποκτήθηκε για να τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Εμάνουελ θέλει μια 4άδα κεντρικών αμυντικών καλύτερη από την περυσινή. Ο μόνος που διατηρήθηκε είναι ο Αγγελή, ο οποίος πέρυσι έκανε την καλύτερή του χρονιά με τη φανέλα του Απόλλωνα στα τέσσερα χρόνια που είναι στην ομάδα. Ο Αντρέας Καρώ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μοντέιρο και όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται έχουν να λένε ότι ο διεθνής με την Ελπίδων είναι πολύ καλύτερος από τον Πορτογάλο. Ο Έντσον ήρθε για να αντικαταστήσει τον Φρέιρε. Ακόμα και στα ίδια επίπεδα με τον συμπατριώτη του να είναι, για τον προπονητή του Απόλλωνα θα είναι μια χαρά, αφού ο Φρέιρε ήταν αρκετά καλός πέρυσι. Ο τελευταίος αμυντικός που θα αποκτηθεί θα αντικαταστήσει τον Σιμόες που είχε μια «χλωμή» παρουσία πέρυσι. Η λογική λέει ότι δεν θα είναι απλά καλύτερός του, αλλά πολύ καλύτερός του. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι στα χαρτιά η φετινή 4άδα είναι πολύ πιο καλή και πιο ποιοτική από την περυσινή, όμως καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο.

Και αριστερός μπακ
Στην εξίσωση θα μπει και ο αριστερός μπακ. Ο Πέδρο Εμάνουελ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ελίζιο, έναν παίκτη που μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν εξαιρετικός, μετά είχε μια μικρή κάμψη στην απόδοσή του, ώσπου ήρθε ο τραυματισμός του που τον παρόπλισε στον τελευταίο μήνα της σεζόν. Σε γενικές γραμμές ο Βραζιλιάνος έδειξε καλά στοιχεία. Ο τεχνικός του Απόλλωνα θεωρεί ότι μπορεί να φέρει καλύτερό του και αν το πράξει τότε αμυντικά οι «κυανόλευκοι» θα είναι ακόμα πιο δυνατοί. Και αυτός είναι ο στόχος του προπονητή των κυπελλούχων. Να δημιουργήσει μια ομάδα με ισορροπία στις γραμμές της, αλλά που να είναι πανίσχυρη. Και αυτό γίνεται με σκληρή δουλειά, αφού όμως υπάρχουν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα