Σε πλήρη διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο

Το κεφάλαιο Χρίστος Πουλλαΐδης έκλεισε οριστικά στην Ανόρθωση. Ο μεγαλομέτοχος έκανε πράξη την πρόθεση που εξέφρασε πριν από τρεις μήνες. Κατά το διάστημα αυτό κατέβαλε πολλές προσπάθειες για σωστή και ομαλή διοικητική αλλαγή, η οποία δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ούτε καν στην τελευταία συνάντηση που συγκάλεσε, της Πέμπτης, όπου και εκεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης θα παραχωρήσει στο Σωματείο το 51% των μετοχών που κατέχει. Αυτόματα το Σωματείο γίνεται ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης στην εταιρεία,

αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο, μετά την οριστική αποχώρησή του η Ανόρθωση βρίσκεται σε πλήρη διοικητικό αδιέξοδο. Αυτό γιατί ώς χθες υπήρχε ο ισχυρός οικονομικά και διοικητικά ηγέτης, πλέον όμως δεν υπάρχει. Η οικονομική ασφάλεια πλέον δεν υπάρχει, με τα μέλη του Σωματείου να καλούνται να εξεύρουν λύσεις.

Η 27η Ιουνίου κρίνεται ως πολύ σημαντική ημερομηνία. Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί η εκλογική συνέλευση του Σωματείου, κατά την οποία θα πρέπει τα μέλη να εκλέξουν διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα ακούστηκε από αρκετούς ότι ενδιαφέρονται για την ανάληψη της ηγεσίας του Σωματείου και απλώς ανέμεναν τις τελικές αποφάσεις του Πουλλαΐδη. Ο ίδιος τις πήρε, άρα πλέον και οι ίδιοι πρέπει να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, βγάζοντας την Ανόρθωση από το διοικητικό αδιέξοδο.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να βρουν τους οικονομικούς πόρους εκείνους ώστε να μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας θα κυμανθεί χαμηλά, περίπου στα 2.500.000 ευρώ και συνυπολογίζοντας και την αποπληρωμή των χρεών, η διοίκηση του Σωματείου θα δαπανήσει 5.000.000 ευρώ. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να υπολογίζει ότι τα έσοδα της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς θα είναι περίπου στα 3.000.000 ευρώ. Επομένως οι νέοι διαχειριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας πρέπει να εξεύρουν έσοδα περίπου 2.000.000 ευρώ για να βγάλουν ισοζυγισμένη την χρονιά.

Άμεσα χρήματα
Τα πιο πάνω χρηματικά ποσά αφορούν τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Η Ανόρθωση μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσει σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και σε άλλες υποχρεώσεις 1.000.000 ευρώ, έτσι ώστε να μην έχει συνέπειες από τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ Ιουνίου. Ο Χρίστος Πουλλαϊδης χθες στην γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι τις υποχρεώσεις της τρέχουσας χρονιάς θα τις αναλάβει ο ίδιος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα βάλει πάλι 1.000.000 ευρώ. Επομένως το άμεσο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η εξεύρεση 1.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα