Ο Λαλάνα έσωσε την Αγγλία στο +5'

Με τέρμα του άσου της Λίβερπουλ η Αγγλία νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Σλοβακία
Λαλάνα και… τέζα οι Σλοβάκοι! Ο άσος της Λίβερπουλ και καλύτερος παίκτης της Αγγλίας στο ματς λύτρωσε την ομάδα του και τον Σαμ Άλαρνταϊς στο ντεμπούτο του, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Παραλίγο «κλοπή» από τον διαιτητή, που δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Γουόλκοτ στο 90’ για οφσάιντ!

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 21’, όταν ο Γουόκερ γύρισε την μπάλα από δεξιά στον Κέιν, αλλά αυτός ολομόναχος από το ύψος της μικρής

περιοχής δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στο 39’ η Σλοβακία είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν από το παράλληλο με την εστία γύρισμα του Ντούρις, ο Σβέντο δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά, ο Στέρλινγκ έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 58’ ο Σκρτελ έκανε ακόμη μια… χαζομάρα στην καριέρα του, καθώς πάτησε χωρίς λόγο τον πεσμένο στο χορτάρι Κέιν (στο 23’ τον είχε χτυπήσει ξανά, αυτή τη φορά με αγκωνιά) και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ωστόσο, η Αγγλία δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό, απειλώντας μόνο δύο φορές με τον Λαλάνα σε ένα λεπτό, ωστόσο το πρώτο του σουτ σταμάτησε στο δοκάρι και το δεύτερο στον Κόζατσικ. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών πάντως, ο Στάριτζ έκανε τις ντρίμπλες μέσα στην περιοχή, ο Κις τον έκοψε, η μπάλα έφθασε στα πόδια του Γουόλκοτ που σκόραρε, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε λανθασμένα το γκολ των Βρετανών.

Ωστόσο, ο καλύτερος και πιο επικίνδυνος παίκτης της Αγγλίας στο ματς, ο Άνταμ Λαλάνα, λύτρωσε την ομάδα του στο 95’, χάρισε το τρίποντο και την ανακούφιση στον Άλαρνταϊς.

Στο άλλο ματς του έκτου ομίλου, η Σλοβενία πήρε τον πόντο μέσα στη Λιθουανία (2-2) παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Οι Λιθουανοί πήραν σπουδαίο προβάδισμα στο ματς σε ένα… καυτό δίλεπτο, με τους Τσέρνικ (32’) και Σλίβκα (34’) να βρίσκουν δίχτυα.

Ωστόσο, οι Σλοβένοι είχαν την απάντησή τους και με τέρματα του Κριν στο 77’ και του Σέζαρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα