Προσαρμογή εδώ και τώρα…

ΑΠΟΕΛ
Τα νέα αποκτήματα των «γαλαζοκιτρίνων» καλούνται να δείξουν τι αξίζουν

Το μέχρι τώρα δείγμα του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι αρκετό για συμπεράσματα, με βάση τους οκτώ επίσημους αγώνες. Κατά γενική ομολογία είναι παραδεχτό πως η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις προσδοκίες και απαιτήσεις του κόσμου και γενικότερα του εκτοπίσματος του συλλόγου. Αναλύθηκαν ήδη οι επιλογές του Τόμας Κρίστιανσεν στην ενδεκάδα, αλλά και η φιλοσοφία που προσπαθεί να μεταδώσει

και εφαρμόσει στους παίκτες από τα μέσα Ιουνίου.

Πλέον όλοι περιμένουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με την απαίτηση να δουν ποιοτικότερες εμφανίσεις και φυσικά τη συμμετοχή των νέων αποκτημάτων, με στόχο να δώσουν τις αναμενόμενες βοήθειες. Διότι αυτό που πληρώνει μέχρι τώρα ο ΑΠΟΕΛ είναι τη μη προσαρμογή και συνάμα την ουσιαστική βοήθεια των περισσότερων νεαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών.

Αν εξαιρέσουμε τον Ορλάντι, ο οποίος άρχισε να παίρνει συμμετοχές, αλλά και τον Μπερτόλιο που έδειξε με το καλημέρα ότι έχει πολλά να προσφέρει, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα. Με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ρομπέρτο Λάγο, που δεν κατέγραψε καμία επίσημη συμμετοχή.

Σε παρόμοια κατηγορία εντάσσονται οι Ρενάν Μπρεσάν και Ίγκρο Ντε Καμάργκο, οι οποίοι ακόμη να πάρουν φανέλα βασικών και ήδη δέχτηκαν αρκετή κριτική από κόσμο και όχι μόνο. Βέβαια, το να βρεθούν στη φόρμα που πρέπει είναι και θέμα τεχνικής ηγεσίας. Η οποία εδώ και μια εβδομάδα προετοιμάζει την ομάδα χωρίς την παρουσία των διεθνών ποδοσφαιριστών που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Αναπόφευκτα ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι συνεργάτες του έδωσαν έμφαση στους πιο πάνω ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου βελτιωθούν σε όλα τα επίπεδα και να μπουν περισσότερο στο κλίμα της ομάδας. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος όλοι θα κριθούν ακόμη πιο αυστηρά, αφού όσο περνά ο καιρός, άπαντες καλούνται να δείξουν σημάδια βελτίωσης και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Άλλωστε, γνωρίζουμε όλοι πόσο πιεστικό θα είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ το επόμενο δίμηνο. Ο χρόνος ξεκούρασης από παιγνίδι σε παιγνίδι θα είναι ελάχιστος, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν οι απουσίες λόγω καρτών, ή ακόμα και τραυματισμών ή κόπωσης.

Άρα, είναι ξεκάθαρο πως ο τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών είναι αναγκασμένος να πορευτεί με περισσότερους ποδοσφαιριστές, σε σχέση με τους 14-15 που καθιέρωσε στα μέχρι τώρα παιγνίδια. Οι τρεις πιο πάνω ποδοσφαιριστές ήρθαν με εξαιρετικές συστάσεις και κυρίως για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αν τα καταφέρουν, τότε αναμένεται να δούμε άλλον ΑΠΟΕΛ τους επόμενους μήνες.

Επιστροφή στις προπονήσεις
Στα της προετοιμασίας, οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν θα επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό που τους παραχωρήθηκε και θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το εκτός έδρας παιγνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα.

Η επιστροφή των διεθνών είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ωστόσο αναμένεται πως θα ενσωματωθούν στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης την ερχόμενη Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα