Ο Κώστας Γεωργαλλής ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας

Ο Κώστας Γεωργαλλής, τέως Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ), ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕΛ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Η ανακήρυξη του κ. Γεωργαλλή έγινε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΛ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, ο Κώστας Γεωργαλλής εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις 17 Ιουνίου 1993 και υπηρέτησε στη θέση αυτή μέχρι το 1999,

οπότε εξελέγη Αντιπρόεδρος. Στη θέση του Αντιπροέδρου παρέμεινε μέχρι το 2005. Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση που διατήρησε μέχρι το 2014.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργαλλής για 17 χρόνια συμμετείχε ενεργά ως ο πρώτος εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Συστήματος Υγείας για τη διαβούλευση αναφορικά με τα κυβερνητικά νομοσχέδια και τους σχετικούς κανονισμούς που οδήγησαν στην εισαγωγή του ΓεΣΥ.

Προστίθεται ότι ο κ. Γεωργαλλής είχε ιδιαίτερη εμπλοκή και συνεισφορά στην αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Λευκωσίας με το Επιμελητήριο της Σαουδικής Αραβίας. «Σε συνεννόηση μεταξύ τους τα δυο Επιμελητήρια με τις επαφές και προτροπές τους στις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, κατάφεραν την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Σαουδική Αραβία η οποία εκκρεμούσε από το 1963» αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα