Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή συνεδρίας ΟΠΕK

Διευρύνει τις απώλειες του την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας πέραν του 1%, αφού η ομάδα κρατών μελών του ΟΠΕΚ ανακοίνωσε την αναβολή μιας σημαντικής συνεδρίας πολιτικής, γεγονός που υποδηλώνει νέες αναταράξεις στον Οργανισμό.

Πτώση σημειώνουν και τα δύο κύρια συμβόλαια του αργού μετά την είδηση ότι η πολυαναμενόμενη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών - που αφορούν τον ΟΠΕΚ και τους

10 συμμάχους του - θα μετατεθεί κατά τέσσερις ημέρες, για τις 30 Νοεμβρίου.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ υποχωρεί κατά 1,3% στα 80,88 δολάρια το βαρέλι. Πτώση επίσης 1,3% σημειώνει και το αμερικανικό αργό, στα 76,08 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές σημείωναν πτώση σχεδόν 5% σε κάποια στιγμή την Τετάρτη, προτού περιορίσουν τις απώλειες.

Η απόφαση για αναβολή της συνάντησης ελήφθη αφού η Αγκόλα και η Νιγηρία αντιτάχθηκαν στους χαμηλότερους στόχους παραγωγής που ζητούσαν οι υπόλοιποι, ενώ η Σαουδική Αραβία φέρεται να ετοιμάζεται να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως και εντός του νέου έτους.

Το Ριάντ και η Ρωσία υλοποίησαν νωρίτερα φέτος μείωση της παραγωγής τους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές, οι οποίες έχουν δεχθεί πιέσεις λόγω της παραπαίουσας οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Κίνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα