Ο κόσμος τη φωνή, οι παίκτες την ψυχή

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Γιαγκελόνια και καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους ώστε να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Όπως και στον προηγούμενο προκριματικό γύρο με την Ντιναμό Μπατούμι, η Ομόνοια καλείται απόψε (19:00) κόντρα στη Γιαγκελόνια να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να φτάσει σε νίκη-πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως, ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, έστω και αν έχει υπέρ της καλύτερο αποτέλεσμα (0-0 αντί 0-1), αφού οι Πολωνοί είναι σαφώς καλύτεροι από τους Γεωργιανούς και ήρθαν αποφασισμένοι

στη Λευκωσία.

Η λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι, που απέσπασε στην Πολωνία η Ομόνοια, ναι μεν κρίνεται ως θετικό αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη θεωρείται ύπουλο, αφού δίνει στη Γιαγκελόνια το πλεονέκτημα της πρόκρισης με δύο αποτελέσματα, αφού και η ισοπαλία με σκορ (1-1, 2-2 κ.ο.κ.) θα είναι αρκετή για να την οδηγήσει στην επόμενη φάση. Έχοντας, όμως, μεγαλύτερο εκτόπισμα και πιο πολλές εμπειρίες, η Ομόνοια θα επιδιώξει να γίνει αφεντικό του αγώνα, ώστε να φτάσει στην πρόκριση.

Ίδια συνταγή, επιθετικό πνεύμα
Σίγουρα, είναι παρακινδυνευμένο να προβλέψεις το πλάνο της Ομόνοιας στο σημερινό παιχνίδι, ένεκα της κλίσης που έχει ο Κώστας Καϊάφας στο να αιφνιδιάζει τους αντίπαλους προπονητές με τις επιλογές του. Ωστόσο, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Πολωνία, δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές, προς αποφυγή οποιουδήποτε ρίσκου, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Λογικά, η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας θα πάει με την ίδια ή παραπλήσια συνταγή της Πολωνίας, έχοντας, ωστόσο, μια πιο επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την έδρα της και τη μαζική παρουσία του κόσμου της στις κερκίδες. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να αιφνιδιάσει για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παίξει ανοιχτά και με αχαλίνωτη επιθετική διάθεση. Άλλωστε, το βασικότερο ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να περιορίσουν το ατού των αντιπάλων τους, που είναι η γρήγορη και πολύπλευρη επιθετική ανάπτυξη, αφού αν δεχθούν γκολ, τότε η υπόθεση πρόκριση θα δυσκολέψει αρκετά.

Μεσοεπιθετικά σενάρια
Η προετοιμασία της Ομόνοιας ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με τον Κώστα Καϊάφα να αφήνει εκτός αποστολής τους ανέτοιμους Πέρεζ και Εζέ, καθώς και τον Μουλαζίμη. Η τεχνική ηγεσία των «πρασίνων», λογικά, θα πάει ξανά σε σχηματισμό 4-2-3-1, όπως στο ματς στην Πολωνία, με τις όποιες αλλαγές που πιθανώς να γίνουν να αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Παναγή θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ράμος, Ρούνιε, Λομπζιανίντζε και Μαργκάσα να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα θα κινούνται οι Οικονομίδης και Γκουλόν, μαζί με τον Ασίς, που θα έχει τον γνωστό ρόλο του ενορχηστρωτή της ομάδας. Για τις υπόλοιπες θέσεις στην επίθεση, υπάρχουν διάφορα σενάρια. Θα επιλεχθεί, όπως και στην Πολωνία, η τριάδα Φοφανά-Σκέμπρι-Σέρινταν ή θα πάρουν φανέλα βασικού ένας εκ των Κίρμ ή Μπεμπέ; Υπάρχει ακόμη και το σενάριο να δούμε τον Σκέμπρι στην κορυφή της επίθεσης και τον Σέρινταν στα φτερά.

Σύνθημα πρόκρισης από Καϊάφα-Σέρινταν
Ο Κώστας Καϊάφας επιστρέφει στον πάγκο της Ομόνοιας μετά από τιμωρία τριών αγώνων και παρουσιάζεται διψασμένος, όπως δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στο σημερινό παιχνίδι. «Μου έχει λείψει ο πάγκος και ελπίζω η επιστροφή μου να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο προπονητής των «πρασίνων» που δηλώνει αισιόδοξος για την πρόκριση: «Η ομάδα μου έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία ένα αποτέλεσμα. Είναι φτιαγμένη για μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό. Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα είπαμε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και αυτές παραμένουν. Παιχνίδια σαν το σημερινό κρίνονται στις λεπτομέρειες και θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση. Πιστεύουμε στην πρόκριση.

Δουλέψαμε αρκετά και είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Ζητώ από τον κόσμο να σπρώξει την ομάδα στη νίκη. Χρειαζόμαστε τη θετική ενέργεια και ειδικά υπομονή και πάθος». Στα ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του Ιρλανδού επιθετικού της Ομόνοιας Κίλιαν Σέρινταν. «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι' αυτό το ματς. Περιμένουμε πολύ το παιχνίδι και αναμένουμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει».

«Παρατυπίες της Γιαγκελόνια»
Αναφορικά με την προπόνηση της Γιαγκελόνια, που έγινε την Τρίτη στο γήπεδο του ΘΟΪ Λακατάμειας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημήτριου, κατήγγειλε ότι η Πολωνική ομάδα δεν ακολούθησε τους κανονισμούς: «Μας ενημέρωσαν ότι ήθελαν να προπονηθούν την Τρίτη. Αναφέραμε πως το στάδιο (ΓΣΠ) δεν μπορούσε να τους δοθεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη, όπως λένε οι κανονισμοί. Ακολούθως διαβάσαμε πως προπονήθηκαν στο γήπεδο του ΘΟΪ.

Υπάρχουν κανονισμοί τους οποίους η Γιαγκελόνια δεν ακολούθησε. Χωρίς την ενημέρωση της γηπεδούχου ομάδας, παράτυπα προχώρησαν σε διάφορες διαβουλεύσεις. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις καταγγελίες τους για οποιαδήποτε συμβάντα, δήθεν, έγιναν. Η Ομόνοια βλέπει το αυριανό παιχνίδι ως γιορτή του ποδοσφαίρου». Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι οι Πολωνοί, τελευταία στιγμή, άλλαξαν και την ώρα έναρξης (από 6:40μμ σε 8:00μμ) της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του προπονητή της ομάδας Μίχαλ Πρόμπιερτζ.

Πρόμπιερτζ: «Καλά προετοιμασμένοι»
Μιλώντας στα ΜΜΕ ο προπονητής της Γιαγκελόνια Μίχαλ Πρόμπιερτζ ξεκαθάρισε, αρχικά, ότι στην τελευταία διάσκεψη Τύπου παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, «περί καλωσορίσματος στην κόλαση», ενώ για το σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Έχουμε διαβάσει ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται 20,000. Αυτό θα είναι πιο μεγάλη πίεση για τους παίκτες της Ομόνοιας, γιατί πρέπει να προκριθούν. Εμείς είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Εδώ και τρεις μέρες ακούμε τη μουσική της Ομόνοιας και παίρνουμε θετική ενέργεια. Το ποδόσφαιρο είναι για τους νέους, εμείς είμαστε νέοι και σκοπεύουμε να προκριθούμε. Έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία δέκα ματς της Ομόνοιας. Θα θέλαμε να την κερδίσουμε με 2-1, όπως ο Απόλλωνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα