Ο κίνδυνος από τις δωρεάν εφαρμογές στα κινητά

Για τα λάθη που κάνουμε αναρτώντας προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίες ή ενημερώνοντας για το που βρισκόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Βοηθός Υπεύθυνου Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Καρκας. 

Όπως είπε, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών , οι επιτήδειοι παραμονεύουν και κάνοντας «check in» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προδίδουμε τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε. 

Πρέπει, τόνισε, να είμαστε πολύ προσεκτικοί, είναι αχρείαστα

τα «check in». 

Επιπλέον, το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η ανταλλαγή φωτογραφιών στα γνωστά «chat”. 

Το διαδίκτυο είναι μια προέκταση της πραγματικότητας και πρέπει να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί, ανέφερε. 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Chuck Schumer ζητά έρευνα σχετικά με την λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής FaceApp η οποία παρουσιάζει πώς θα ήταν οι χρήστες της σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ηλικία κάνοντας λόγο για «μεγάλο πρόβλημα» το οποίο προκύπτει σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών, ο κ. Καρκας ανέφερε πως ο κάθε χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι όποια εφαρμογή στα κινητά προσφέρεται δωρεάν, αυτόματα μας κάνει και πελάτες. 

Οι δωρεάν εφαρμογές, κερδίζουν τη λήψη κάποιων δικών μας στοιχείων, όπως φωτογραφίες, τα οποία χρησιμοποιούν για να βγάζουν κέρδος. 

Keywords
Τυχαία Θέματα