Ο «ίνφλουενσερ του Θεού»: Ο Πάπας αναγνωρίζει τον πρώτο millennial Άγιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα σε έναν Ιταλό έφηβο που στη σύντομη ζωή του χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει την Καθολική πίστη, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει ο πρώτος άγιος της γενιάς της χιλιετίας.

Ο Κάρλο Ακούτις, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, ήταν ανεπίσημα γνωστός ως «ο influencerτου Θεού». Γεννημένος στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Μιλάνο όπου φρόντισε τον ιστότοπο της ενορίας του και αργότερα μια ακαδημία με έδρα το Βατικανό.

Σύμφωνα με το Al Jazeera,

o Πάπας Φραγκίσκος έλαβε την απόφαση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής του τμήματος αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο, σύμφωνα με δήλωση την Πέμπτη. Ο Ακούτις αγιοποιήθηκε το 2020 αφού του αποδόθηκε ένα θαύμα.

Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να ανυψωθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν είπε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι άγιοι που πιστεύεται ότι είναι με τον Θεό στον ουρανό μεσολαβούν για λογαριασμό των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς. Ένα θαύμα είναι συνήθως η ιατρικά ανεξήγητη θεραπεία ενός ανθρώπου.

Λόγω του «σημαντικού του ρόλου στον ευαγγελισμό μέσω του διαδικτύου», ο Ακούτις ονομάστηκε προστάτης της περσινής Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στη Λισαβόνα, δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ισχυρή θρησκευτική αφοσίωση

Ο Aκούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Μαΐου 1991 από Ιταλούς γονείς και μετακόμισε στο Μιλάνο ως παιδί.

Από νωρίς, έδειξε μια έντονη θρησκευτική αφοσίωση που εξέπληξε τους γονείς του που δεν θρησκέυονται. Η μητέρα του είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ζητούσε να επισκεφτεί τις εκκλησίες στο Μιλάνο και στην ηλικία των επτά είχε ζητήσει να λάβει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, κερδίζοντας μια εξαίρεση από τη συνήθη που θέτειι όριο ήλικίας

«Υπήρχε μέσα του μια φυσική προδιάθεση για το ιερό», είπε η μητέρα του.

Η περιέργειά του την ώθησε να σπουδάσει θεολογία για να απαντήσει στις ερωτήσεις του, ανανεώνοντας τη δική της πίστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεού, Πάπας, Άγιο,theou, papas, agio