Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε το επόμενιο βήμα ψευδοκράτους από «Συμβούλιο των Σοφών»

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου  (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) αντιμετωπίζει απομόνωση εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και πρόεδρος του Συμβουλίου των Σοφών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

«Τα νόμιμα δικαιώματα του λαού της Βόρειας Κύπρου, δυστυχώς, έχουν σφετεριστεί επειδή δεν αναγνωρίζονται», δήλωσε σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της 12ης συνεδρίασης του Συμβουλίου

«Σοφώνν» στην Κωνσταντινούπολη.

«Επί χρόνια, η ΤΔΒΚ μάχεται ώμο με ώμο με την Τουρκία για να τερματιστεί αυτή η αδικία», πρόσθεσε.

«Κάνουμε προσπάθεια να συμπεριλάβουμε τη Βόρεια Κύπρο στις δραστηριότητες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών», είπε.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Σοφών  ότι η αυξανόμενη συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των χωρών μελών μπορεί να μετακινηθεί σε πιο αποτελεσματικό σημείο και υπάρχουν ευκαιρίες για να συζητηθούν κοινά έργα.

«Συζητήσαμε πολλά θέματα, από πολιτικά θέματα μέχρι την οικονομία, από θέματα πολιτισμού-εκπαίδευσης μέχρι τον τουρισμό», είπε.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση θα κατατεθούν στο Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών, πρόσθεσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών Βαγδάτης Αμρέγιεφ, ο Χασάν Χασάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν, ο İkram Adyrbek από το Καζακστάν, ο Medetkhan Sehrimkulov από το Κιργιστάν και ο Bakhtiyor Sayfullayev από το Ουζμπεκιστάν.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών αποτελείται από το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν ως χώρες μέλη και την Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν ως κράτη-παρατηρητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιλντιρίμ, Συμβούλιο, Σοφών,gilntirim, symvoulio, sofon