Ρωσικό ΥΠΑΜ: Σε θέση μάχης τα ρωσικά συστήματα S-400 στη Λευκορωσία

Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 της Ρωσίας έχουν τεθεί σε θέση μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην περιοχή Μπρεστ της Λευκορωσίας, στο πλαίσιο του ενιαίου περιφερειακού αεροπορικού συστήματος άμυνας Ρωσίας - Λευκορωσίας, κατά της διάρκεια επιθεώρησης των στρατευμάτων, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων ανέλαβαν να επιθεωρούν τον εναέριο χώρο σε μια καθορισμένη περιοχή αρμοδιότητας.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ενωρίτερα πως η επιθεώρηση των δυνάμεων αντίδρασης

Ρωσίας και Λευκορωσίας θα λάβει χώρα σε δυο στάδια.

Το πρώτο στάδιο, που διήρκησε μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, περιλάμβανε την αναδίπλωση στρατευμάτων και τη δημιουργία ομάδων δράσης στη Λευκορωσία, καθώς και δραστηριότητες για διασφάλιση της ασφάλειας κρίσιμων κυβερνητικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και προστασία του εναέριου χώρου. Επιπρόσθετα ελέγχθηκαν η ετοιμότητα και οι ικανότητες των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της αεροπορικής άμυνας για προστασία κρίσιμης σημασίας υπηρεσιών.

Οι ασκήσεις διεξάγονται κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης από τις 10 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, με τα στρατεύματα να εξασκούνται για την απώθηση εξωτερικών επιθέσεων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προστασία των συμφερόντων Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Ο στρατός αρχίζει στρατιωτικά γυμνάσια δέκα ημερών

Πηγή: ΚΥΠΕ-TASS
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικό ΥΠΑΜ, S#45400, Λευκορωσία,rosiko ypam, S#45400, lefkorosia