Ο ΓΕ απαντά στις προτροπές για διερεύνηση για Συνεργατισμό

Ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα σε σχέση με τον Συνεργατισμό «και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητές του, και δεν χρειάζεται ούτε υποκίνηση ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτοβούλως ή άλλως πως», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Κληρίδης, σε σχέση με τις προτροπές για διερεύνηση του θέματος.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο παρέλαβε επιστολή από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ,

με την οποία καλείται να προβεί σε διερεύνηση της κατάληξης των διευθετήσεων για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ο κ. Κληρίδης απάντησε ως εξής: «Έχω πάρει πράγματι την επιστολή, αλλά τόσο σε σχέση με αυτήν όσο και σε σχέση με άλλες προτροπές για διερεύνηση του θέματος της κατάληξης στην οποία περιέρχεται η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, επιθυμώ μόνο να δηλώσω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητές του, και δεν χρειάζεται ούτε υποκίνηση ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτοβούλως ή άλλως πως».

Να θυμίσουμε ότι στην Ελληνική Τράπεζα και με "βούλα" μεταφέρεται οριστικά το μεγαλύτερο μέρος του υγιούς δανειακού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού, καθώς η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την πρόταση.

Η Ελληνική Τράπεζα συμπλήρωσε, ως άλλωστε αναμενόταν, την πρότασή της, διαβιβάζοντας το δεσμευτικό πλάνο κεφαλαιοποίησης. Επιβεβαίωσε, με απλά λόγια, τη δυνατότητά της να καλύψει αυτά τα κεφάλαια των 150 εκ. ευρώ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κομισιόν ανακοίνωσε, σήμερα, επισήμως ότι "ενέκρινε, βάσει των κανόνων της Ε.Ε., τα μέτρα της Κύπρου για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) βάσει εθνικής νομοθεσίας".

Όσον αφορά στο θέμα των εργαζομένων στον Συνεργατισμό, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος ανάμεσα στις συντεχνίες και τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και το ραντεβού τους έχει ανανεωθεί για αύριο, στις 3 το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα