«Ο Εκένγκ έπασχε από υπερτροφία στην καρδιά»

Η νεκροψία του Πατρίκ Εκένγκ ολοκληρώθηκε με τον γιατρό που τον εξέτασε να ανακοινώνει πως αιτία θανάτου του Καμερουνέζου ποδοσφαιριστή της Ντιναμό Βουκουρεστίου ήταν η υπερτροφική του καρδιά.

Ο γιατρός Σαλέμ Αμπντό που εξέτασε τον άτυχο ποδοσφαιριστή της Ντιναμό Βουκουρεστίου που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το βράδυ μέσα στο γήπεδο τόνισε πως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το μέγεθος της καρδιάς του ο Εκένγκ ήταν εκείνο που οδήγησε στην ανακοπή και εν τέλει στον θάνατό του.

«Βρήκαμε πως η καρδιά του ήταν μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο

στον αθλητισμό. Αυτή η υπερτροφία μπορεί να δημιουργήσει αρρυθμίες και στη συνέχεια να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή. Έπασχε από καρδιακό πρόβλημα. Αυτή είναι και η αιτία του θανάτου του», υπογράμμισε ο γιατρός.

Πλέον αυτό που αναμένεται είναι τα τοξικολογικά τεστ από τα εργαστήρια για να μπορούν να βγουν ακόμα περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με τον θάνατο του Καμερουνέζου ποδοσφαιριστή.

Πάντως, είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι το καρδιακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Εκένγκ δεν είχε διαφανεί από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί στην Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που διαπιστώθηκε μετά τον θάνατό του, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα