Ο Δήμαρχος Λεμεσού καλεί τις ΒΒ να ψεκάσουν για κουνούπια

ην ώρα που οι υπηρεσίες κράτους και δήμου Λεμεσού προχωρούν σε ψεκασμούς για αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν ακόμη δώσει το πράσινο φως για ψεκασμούς στις περιοχές που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία τους και οι οποίες αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος κάλεσε

τη διοίκηση των Βάσεων να αναλάβει τις ευθύνες της, διαμηνύοντας πως σε αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει πλήρης και απόλυτη βούληση να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζοντας πως η πρώτη σύσκεψη για το θέμα έγινε στις 2 Μαρτίου και ακολουθήθηκε από δεύτερη σύσκεψη στις 20 Απριλίου, ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε πως κοινοποίησε από τις 24 Απριλίου στις αρχές των ΒΒ, επιστολή των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, για την ανάγκη όπως γίνει τόσο καταπολέμηση κατά την επώαση των κουνουπιών, η λεγόμενη νυμφοκτονία, όσο και ακμαιοκτονία, δηλαδή ψεκασμοί των ενήλικων κουνουπιών.

Περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο, όπως ο ευκαλυπτώνας στον Ασώματο, εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των ΒΒ, οι οποίες αναμένουμε ακόμη να λάβουν απόφαση για να προχωρήσουν σε ψεκασμούς, είπε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως οι Βάσεις θα έχουν την πλήρη στήριξη των υπηρεσιών του κράτους και του δήμου.

"Θέλω να κάνω έκκληση προς τις αρχές των Βάσεων ότι σε αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει πλήρης και απόλυτη βούληση να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα, στη βάση των εκτιμήσεων των ειδικών των Υγειονομικών Υπηρεσιών του κράτους", ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού και εξέφρασε την ελπίδα όπως η απόφαση τους, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, "θα είναι προς την κατεύθυνση αυτών των εισηγήσεων, ούτως ώστε να ξεκινήσει επιτέλους και το δεύτερο στάδιο της καταπολέμησης των κουνουπιών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα