Τα επόμενα βήματα ενόψει Προεδρικών στον ενδιάμεσο χώρο

H προετοιμασία ενόψει της προεκλογικής περιόδου άρχισε για τα καλά στο στρατόπεδο της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, με τις πηγές να κάνουν λόγο για πυρετώδεις διεργασίες μεταξύ των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στο Sigmalive ότι, κατά τη σημερινή συνάντηση Παπαδόπουλου-Σιζόπουλου, έγινε μια πρώτη συζήτηση σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, ενόψει της προετοιμασίας για τη μάχη των εκλογών.

Στην ΕΔΕΚ

ήδη άρχισε η προεργασία για τον καθορισμό των ατόμων που θα στελεχώνουν το εκλογικό επιτελείο Παπαδόπουλου εκ μέρους του κόμματος και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η λίστα αυτή να οριστικοποιηθεί και να παραδοθεί στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται η επικύρωση της στήριξης Νικόλα Παπαδόπουλου και από το Κίνημα Αλληλεγγύη, κάτι που θα σηματοδοτήσει και επίσημα την έναρξη των πρακτικών και οργανωτικών διαδικασιών ενόψει Προεδρικών.

Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Παπαδόπουλου-Σιζόπουλου-Θεοχάρους, με στόχο να καθοριστούν όλα τα τεχνικά, διαδικαστικά ζητήματα. Να ολοκληρωθούν και τα ονόματα που θα συμπληρώσουν το επιτελείο Παπαδόπουλου από όλους όσους υποστηρίζουν την υποψηφιότητα αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε ότι για να αρχίσουν οι διεργασίες για συγγραφή και οριστικοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης θα πρέπει να αναμένουν και τις προτάσεις-εισηγήσεις του Κινήματος Οικολόγων, οι οποίοι έχουν ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεση να ετοιμάσουν προτάσεις εντός 15 ημερών για να αρχίσει ο διάλογος με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Στο ΔΗΚΟ, αναγνωρίζουν και εκτιμούν το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει από πλευρά Οικολόγων για συνεργασία και θέλουν να σεβαστούν τις διαδικασίες του Κινήματος. Είναι ξεκάθαρη πρόθεση του ΔΗΚΟ να περιμένει το Κίνημα Οικολόγων, αν μη τι άλλο, σε επίπεδο προκαταρκτικής απόφασης συλλογικών οργάνων. Ακολούθως, θα αρχίσει η προσπάθεια διαμόρφωσης του προγράμματος διακυβέρνησης.

Αναμονή για τις τελικές αποφάσεις Λιλλήκα

Πηγές εντός ενδιάμεσου αναφέρουν ότι, ενώ πρόθεση και επιδίωξη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης αλλά και Οικολόγων είναι να υπάρξει συνεργασία και των πέντε κομμάτων γύρω από μια κοινή υποψηφιότητα, δεν θα γίνουν διαβήματα προς τον Γιώργο Λιλλήκα. Αν υπάρχει ωστόσο πρόθεση από τη Συμμαχία Πολιτών και τον Γιώργο Λιλλήκα για διάλογο και συνεργασία κάτω από μια κοινή υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, τότε η συγκεκριμένη πρόθεση θα χαιρετιστεί από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η στάση Λιλλήκα

Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διατεθειμένος να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να υποστηρίξει Νικόλα Παπαδόπουλο. Ακόμα και σήμερα, σε δηλώσεις του συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου. Πληροφορίες εντός Συμμαχίας αναφέρουν ότι θα υπάρξει κινητικότητα στις επόμενες μέρες σε σχέση με την υποψηφιότητα Λιλλήκα, καθώς εντός της επόμενης εβδομάδας, δεν αποκλείεται να έχουμε σύγκληση της Γραμματείας του κόμματος για να συζητήσει τα επόμενα συγκεκριμένα βήματα του Κινήματος. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ενημέρωσε άλλωστε ότι στην πορεία προς τις Προεδρικές Εκλογές, θα έχει επαφές τόσο με το ΑΚΕΛ, όσο και με το Κίνημα Οικολόγων, σηματοδοτώντας ενδεχομένως τη θέση του για επιμονή στην δική του υποψηφιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα