Ο Χάμιλτον αναλαμβάνει την ευθύνη για την «γκάφα» με το pit stop

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λιούις Χάμιλτον, εκείνος μόνο φταίει που δεν είδε ότι τα pits ήταν κλειστά και αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός που άλλαξε όλη την πορεία του αγώνα.

Για ακόμη έναν αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον είχε την pole position και έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση που του επέτρεψε να αποκτήσει μια πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο όσο πέρναγε ο χρόνος, κατά περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια έκανε βόλτα στη Μόντσα, μέχρι που εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, για να μπορέσει το τιμ

να βγάλει τη Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν εκτός πίστας.

Ο Χάμιλτον εκείνη την ώρα σκέφτηκε (σε συνεννόηση με την ομάδα) ότι ήταν η ιδανική στιγμή να μπει στα pits και να αλλάξει ελαστικά. Ωστόσο δεν υπολόγισαν ότι τα pits ήταν κλειστά και ο Χάμιλτον καθώς οδηγούσε στο pit lane πέρασε από δύο προειδοποιητικές πινακίδες. Τελικά πήρε μια ποινή δέκα δευτερολέπτων και κατέληξε να οδηγεί στη 17η -και τελευταία- θέση. Στη συνέχεια έκανε μερικές προσπεράσεις και κατάφερε να φτάσει έως και την έβδομη θέση, ενώ πήρε και άλλον έναν βαθμό λόγω του ταχύτερου γύρου που έθεσε.

«Στη συνέχεια διασκέδασα με τις μάχες που είχα»

«Ο αγώνας μου δεν ήταν γραφτό του να πραγματοποιηθεί σήμερα. Ήταν λίγο ατυχής αλλά ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό. Ήταν ένα πολύ χρονοβόρο pit stop, είχα να μαζέψω 26 δευτερόλεπτα. Αλλά όταν έφτασα στους υπόλοιπους, διασκέδασα αυτού του είδους τη μάχη που είχα. Σίγουρα δεν κάναμε καλή δουλειά με το pit stop αυτό. Πραγματικά δεν τις είδα τις πινακίδες, οπότε εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό που συνέβη, ήταν κάτι από το οποίο θα μάθω πράγματα στην πορεία. Οι βαθμοί που πήρα από την έβδομη θέση και από τον ταχύτερο γύρο ήταν καλοί. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα έμπαινα στην περιοχή των βαθμών, όταν είχα μείνει τόσο πίσω. Πολύ καλό για εμένα επίσης, ότι ο Μαξ δεν πήρε κανένα βαθμό. Οπότε, δεν είχαμε και τεράστιες απώλειες στον αγώνα της Μόντσα» είπε ο Λιούις Χάμιλτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα