Σπάραξε ο κ.Γιώργος στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ – «Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης»/VID

Ράγισε καρδιές ο κ.Γιώργος, η ιστορία του οποίου ήρθε στο φως το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου από το δελτίο του ΣΙΓΜΑ και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κυβιδιώτη.

Ο κ.Γιώργος διαμένει σε αντίσκηνο σε πάρκο της πρωτεύουσας και όπως λέει το Κράτος δεν τον στήριξε για τα βασικά. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το ΣΙΓΜΑ τον προσέγγισαν άτομα για δουλειά όπως είπε ενώ

τον επισκέφθηκε και λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας ο οποίος τον οδήγησε σε ξενοδοχείο όπου και διέμεινε για ένα βράδυ. Ο ίδιος αρνείται να μεταβεί στο τοπικό γραφείο εξευρέσεως εργασίας γιατί όπως υποστηρίζει το Κράτος δεν τον βοήθησε, αλλά ο απλός κόσμος.

Διαβάστε εδώ: Εικόνες ντροπής εν έτει 2020 – 64χρονος ζει σε αντίσκηνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπέβαλε όπως λέει τρεις φορές αίτηση για ΕΕΕ ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν ζητά βοήθεια αλλά μια δουλειά για να ζήσει αξιοπρεπώς». «Δίδαξα 25 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Λυών ως εγκληματολόγος», αποκάλυψε ο κ. Γιώργος ενώ είπε πως τα παιδιά του που διαμένουν στο Λονδίνο δεν γνωρίζουν την κατάστασή του και όπως είπε ούτε θέλει σε αυτό το στάδιο να τους πει κάτι.

Ο κ.Γιώργος είπε ότι όλα άρχισαν να «πηγαίνουν λάθος» από τότε που έχασε την σύζυγό του, η οποία απεβίωσε σύμφωνα με τα λεγόμενά του πριν από 9 χρόνια. Ο ίδιος είναι υιοθετημένος αφού η βιολογική του μητέρα τον εγκατέλειψε σε ένα καλάθι, βρέφος, στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας στην Αθήνα το 1958 για να καταλήξει στη συνέχεια σε ορφανοτροφείο.

«Ήταν 16 ετών το 1958 στην Αθήνα όταν με εγκατέλειψα. Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, δεν ξέρω τον βιολογικό μου πατέρα», είπε ενώ είπε ότι έχει συγχωρέσει την μητέρα του.

Κλείνοντας ο κ.Γιώργος ευχαρίστησε τόσο τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κυβιδιώτη όσο και το Συγκρότημα ΔΙΑΣ για την βοήθεια ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο, να μην χάνει την πίστη του στον άνθρωπο.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα