Ο Μπάιντεν ακυρώνει διάταγμα Τραμπ για απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων σε ΗΠΑ

Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να άρει το περίφημο διάταγμα της «Mουσουλμανικής Aπαγόρευσης» που υπέγραψε ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τον Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπάιντεν θα υπογράψει ένα νομοσχέδιο κατά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο όπου μεταξύ άλλων (επανένταξη στη Συμφωνία Παρισιού για Κλιματική Αλλαγή) θα καταργήσει απαγόρευση εισόδου στη χώρα πολιτών μουσουλμανικών χωρών. 

Το νόμο αυτό οι Μουσουλμανοι στην Αμερική αλλά

και διάφορα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, τον χαρακτήρισαν «ισλαμοφοβικό».

Biden Chief of Staff Ron Klain outlines initial executive actions in new staff memo.

On Inauguration Day:
-extend pause on fed student loan payments/interest
-rejoin the Paris Agreement
-reverse the Muslim Ban
-issue "mask mandate"
-extend eviction/foreclosure restrictions

— Geoff Bennett (@GeoffRBennett) January 16, 2021

 Σε ένα tweet του Ιουλίου, ο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί να άρει την απαγόρευση των μουσουλμάνων «την πρώτη μέρα», χρησιμοποιώντας το hashtag #NoBanAct.

Today, the House passed the #NoBanAct because no one should be discriminated against or singled out based on the faith they practice. I will end President Trump's Muslim Ban on day one and sign this bill into law.

— Joe Biden (@JoeBiden) July 22, 2020

Στις 27 Ιανουαρίου 2017, μόνο μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστική εντολή με τίτλο «Προστασία του Έθνους από την είσοδο ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες», η οποία επισημάνθηκε αμέσως ως «απαγόρευση των μουσουλμάνων»  Το νομοθετικό διάταγμα του Τραμπ περιόριζε ουσιαστικά τα ταξίδια από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη, τη Βόρεια Κορέα και τη Βενεζουέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Τραμπ, ΗΠΑ,bainten, trab, ipa