Ο Van Nuffel προετοιμάζει την Κομισιόν για τη λύση κυπριακού

Συνάντηση με εκπροσώπους διαφορετικών Γενικών Διευθύνσεων της Κομισιόν, είχε τη Δευτέρα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Pieter Van Nuffel, Νομικός Σύμβουλος στην Νομική Υπηρεσία και Προσωπικός Απεσταλμένος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο γραφείο καλών υπηρεσιών των ΗΕ στην Κύπρο.

Στόχος είναι η προετοιμασία της εργασίας της δικοινοτικής ad hoc επιτροπής για το ευρωπαϊκό κεκτημένο,

που θα εξετάσει τον βαθμό προετοιμασίας της τ/κ κοινότητας αναφορικά με όλες τις πτυχές του κεκτημένου της ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Κομισιόν αναμένουν ότι η ad hoc επιτροπή θα μπορεί να αρχίσει τις εργασίες της προς τα τέλη Οκτωβρίου και τότε θα έχει τακτικές συναντήσεις ώστε να “θεσμοθετήσει” την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προετοιμασία για την ενοποίηση της Κύπρου και την εφαρμογή του κεκτημένου της ΕΕ μετά την διευθέτηση.

Όπως οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ, για το σκοπό αυτό, η επιτροπή, μόλις αρχίσει τις συνεδριάσεις, θα καλέσει εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσουν (ο καθένας) το σχετικό κεκτημένο. Θα είναι εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς πολιτικής της ΕΕ που μπορούν να εξηγήσουν το κεκτημένο και να προχωρήσουν σε περαιτέρω συζήτηση με τους Τ/κ σχετικά με το τι συγκεκριμένα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένο για να εφαρμοστεί το κεκτημένο στον σχετικό τομέα. Η συνάντηση αυτή “είχε στόχο να προετοιμάσει την έναρξη αυτής της διαδικασίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα