Εκπαιδευτικό Ιατροσυμβούλιο προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας προωθεί νομοθεσία που προνοεί τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιατροσυμβουλίου με την συμμετοχή εκτός από γιατρούς και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κώστας Καδής.

«Σε

συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας προωθούμε νομοθεσία που προνοεί τη διαφοροποίηση της σύνθεσης του ιατροσυμβουλίου, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά προχωρούμε στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιατροσυμβουλίου, στο οποίο δεν θα συμμετέχουν μόνο γιατροί, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Συμβούλιο θα αξιολογεί την κάθε περίπτωση και θα κρίνει κατά πόσο ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος αντιμετωπίζει συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, μπορεί να σταθεί στην τάξη και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της διδασκαλίας. Το Συμβούλιο αυτό αναμένεται, επίσης, να διορθώσει στρεβλώσεις που παρουσιάζει το υφιστάμενο σύστημα. Για παράδειγμα, παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο: ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών μόλις πάρουν προαγωγή, η οποία συνεπάγεται και μετακίνηση εκτός έδρας, προσκομίζουν ιατρικά δικαιολογητικά τα οποία «βεβαιώνουν» την ανικανότητα του εκπαιδευτικού να ταξιδέψει εκτός της έδρας του», εξήγησε ο κ. Καδής.

«Για το θέμα του Εκπαιδευτικού Ιατροσυμβουλίου έχουν ζητηθεί οι απόψεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή για έγκριση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα