Η αδελφοποίηση με την πρωτεύουσα της Ιορδανίας

Η ενδεχόμενη αδελφοποίηση με την πρωτεύουσα της Ιορδανίας αναμένεται να δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές αμφιπλεύρως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε κατα την εκεί παραμονή μας ότι οι άνθρωποι του Αμμάν απο τον ίδιο το δήμαρχο κο Μπιλτάτζι μέχρι το δημοτικό συμβούλιο και άλλους φορείς, ενδιαφέρονται σφόδρα να οικοδομήσουν ένα δίκτυο σταθερής συνεργασίας και να αναλάβουν όλες εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις έτσι ώστε οι δύο πόλεις να αναπτύξουν επί μέρους σχέσεις στον τομέα του πολιτισμού,

του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και των υπηρεσιών.

Η μακρόχρονη φιλία μεταξύ Κύπρου-Ιορδανίας, αλλά και η σταθερότητα που επιδεικνύουν οι δύο χώρες σε ένα ταραγμένο γεωπολιτικό περιβάλλον αποτελούν αναντίλεχτα παράγοντες που προσδίδουν περαιτέρω προοπτική σε μία υπό ανάπτυξη συνεργασία.

Πρέπει να γίνει ξακάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως η αδελφοποίηση δεν θα γίνει μόνο για τους τύπους. Η δημοτική αρχή Πάφου προετοιμάζει συγκεκριμένο πλάνο πάντοτε σε συνεννόηση με την αρχή του Αμμάν, μέσα σε ένα καθεστώς απολύτου διαφάνειας.

Καλούμε όλους όσους αφουγκράζονται την ανάγκη για εξωστρέφεια και σύναψη συμμαχιών με πόλεις απο ιστορικά και παραδοσιακά φίλα προσκείμενες προς την Κύπρο χώρες να πορευθούν μαζί μας.

Να γίνουν κοινωνοί της ίδιας προσπάθειας και να συμμετάσχουν ενεργά στην προοπτική διεύρυνσης των σχέσεων με το Αμμάν των 4, 5 εκατ. κατοίκων και σε άλλους τομείς. Όλοι αυτοί να είναι βέβαιοι ότι θα τύχουν και της αρωγής και της επικουρικής καθοδήγησης της Δημοτικής Αρχής Πάφου.

Η τελετή αδελφοποίησης Πάφου-Αμμάν θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στην Ιορδανική πρωτεύουσα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη.

O Λάζαρος Ομήρου είναι Δημοτικός Σύμβουλος/Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα