Ο 12χρονος Κύπριος Νικόλας Νικηφόρου αγωνίζεται κατά του μπούλινγκ

Ο Νικόλας Νικηφόρου γεννήθηκε με σπάνια ασθένεια, την pre-cancerous large congenital melanocytic nevus, που κάλυπτε τα δύο τρίτα του προσώπου του. Μετά από πολλαπλά χειρουργεία, το προκαρκίνωμα αφαιρέθηκε, ωστόσο οι ουλές έμειναν για πάντα στο πρόσωπό του.

Το «παραμορφωμένο» πρόσωπό του όμως δεν του στάθηκε εμπόδιο, αφού κατάφερε να γίνει πρότυπο για πολλούς ανθρώπους. Οι ουλές του έγιναν το όπλο του ώστε να μεταφέρει στον κόσμο μηνύματα ισότητας εναντίον του μπούλινγκ.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του, ο Νικόλας τυπώνει τα δικά του έργα τέχνης πάνω σε χιλιάδες κάρτες, στηρίζοντας

την ποικιλομορφία και την ισότητα, και κάνοντας εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης και στον προσωπικό του λογαριασμό στο You Tube προωθεί με σθένος την ισότητα των προσώπων.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος να συνειδητοποιήσω τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσα να έχω για τον κόσμο. Πίστευα τους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι είμαι άχρηστος, όταν μου έλεγαν ότι δεν θα γίνω τίποτα εξαιτίας της εμφάνισής μου. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ότι ο τρόπος που μοιάζουμε δεν μας καθορίζει», είπε ο Νικόλας.

Το 2016, ο Νικόλας έγινε γνωστός ως «Το πρόσωπο της Kinder» και εμφανίστηκε στο περίβλημα των διάσημων σοκολατών».

«Όταν οι εφημερίδες έγραφαν για εμένα, ένιωσα μεγάλη υποστήριξη, αλλά παρατήρησα ότι κάποιες από αυτές έγραφαν «το αγόρι με τα σημάδια έγινε πρόσωπο της Kinder». Κάθισα στο δωμάτιό μου και ψέλλιζα συνέχεια «το αγόρι με τα σημάδια». Ήμουν σε σοκ. Έτσι με έβλεπαν μερικοί; Ένα αγόρι με σημάδια; Αντί για κάποιον που έχει αφήσει κάποια ιστορία».

Όνειρο του Νικόλα είναι να ενθαρρύνει τα άτομα να αγκαλιάσουν αυτά που έχουν και να αγωνίζονται συνέχεια για αλλαγή.

«Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο. Θέλω να φτάσω σε άτομα που το έχουν ανάγκη μέσω της τέχνης, των τραγουδιών και των ομιλιών μου. Το όραμά μου είναι να ενθαρρύνω τα άτομα να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι αντί να επικεντρωθούν σ΄αυτά που δεν έχουν ή νομίζουν ότι δεν μπορούν να είναι».

Ο 12χρονος Νικόλας κέρδισε το Βραβείο Νταϊάνα και βραβεύθηκε από τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ ως πρεσβευτής κατά του μπόουλινγκ. Έλαβε επίσης το βραβείο Βρετανού Πολίτη. Το 2017 ψηφίστηκε ως ένας από τους 24 πιο ευαίσθητους Bristolians κάτω από 24.

Φέτος, έλαβε το βραβείο «Positive Role Model», στα Βραβεία Εθνικής Διαφορετικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

My #antibullying Ambassador &@DianaAward recipient Nicholas Nikiforou @nicktubechannel has been nominated for the 2019 Positive Role Model Award. Has courage. Vision. Breaking barriers. All friends on twitterland urged vote for him (&RT) https://t.co/zSPyXNaqHX #UKCypriots pic.twitter.com/QEYOu38JxX

— Euripides Evriviades
Keywords
Τυχαία Θέματα