Europa League: Καθάρισε η Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην... αγνώριστη Τότεναμ, την οποία φιλοδώρησε με τρία στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Δύο γκολ ο Μάρκο Ρόις, ένα ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, έχοντας προφανώς στο μυαλό του το παιχνίδι με την Άστον Βίλα, αποφάσισε να ξεκουράσει τους Γουόκερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα, Κέιν, αφήνοντάς τους στον πάγκο.

Αντίθετα, ο Τόμας Τούχελ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τους Ντούρμ-Ρόις στα "φτερά" και τον Χένρικ Μχιταριάν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Οι Βεστφαλοί, μετά από το σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν στα 40 δευτερόλεπτα, επέβαλλαν το ρυθμό τους και πίεσαν για το γκολ, χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να "σφυροκοπούν" τα αντίπαλα καρέ, αλλά χωρίς να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού Ούγκο Γιορίς. Τελικά, στο 30' ο Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αμυντική γραμμή και με όμορφη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό ήταν το 33ο γκολ σε 38 αναμετρήσεις για τον Γκαμπονέζο επιθετικό σ' όλες τις διοργανώσεις και το πέμπτο στο Europa League. Οι "πετεινοί" έδειχναν αδύναμοι να διαχειριστούν το ασφυκτικό πρέσινγκ των Γερμανών, με αποτέλεσμα να πατήσουν αντίπαλη περιοχή μόλις 3(!) φορές στο πρώτο μέρος.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με... άγριες διαθέσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δοκάρι στο 51' με τον Γκονσάλο Κάστρο. Ο επιθετικός μονόλογος των Γερμανών συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μάρκο Ρόις να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 61ο λεπτό, με κοντινή προβολή. Ο Γερμανός σούπερ σταρ, εννέα λεπτά αργότερα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με όμορφο πλασέ. Οι Βεστφαλοί διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και πήραν μία σπουδαία νίκη-μισή πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ (4-1-4-1): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Μπέντερ (58' Σούμποτιτς), Χούμελς, Σμέλτσερ, Ντουρμ, Βάιγκλ, Κάστρο, Μχιταριάν, Ρόις (82' Καγκάβα), Ομπαμεγιάνγκ (82' Ράμος)

Τότεναμ (4-2-1-3): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ντέιβις, Κάρολ, Μέισον, Ονόμα, Σον (76' Κέιν), Έρικσεν (65' Λαμέλα), Τσαντλί (58' Ντεμπελέ)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Σαχτάρ - Άντερλεχτ 3-1 (21' Τάιζον, 24' Κούτσερ, 79' Εντουάρντο / 68' Ατσεαμπόνγκ)

Βασιλεία - Σεβίλλη 0-0

Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα 1-0 (82' Μεχμέτ Τοπάλ)

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα