Νικόλας Παπαδόπουλος: «Αμείωτη η μυστική διπλωματία»

Tην ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει στο έπακρο τις δεσμεύσεις που έδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα αποδεχθεί στη Νέα Υόρκη ενδιάμεση συμφωνία, χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία ή διαδικασία που να οδηγεί σε πολυμερή, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Σημερινή» ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κάνοντας τη δική του ανάγνωση των εξελίξεων στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η λέξη πρόοδος είναι συνυφασμένη με τις

υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, ενώ στα κεφάλαια που η τουρκική πλευρά οφείλει να δώσει, βρισκόμαστε σε διαδικασία brainstorming, γεγονός που καταδεικνύει πως οι Τούρκοι παραμένουν εντελώς αμετακίνητοι.

Για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ η μυστική διπλωματία στο Κυπριακό παραμένει αμείωτη, καθώς η ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου δεν φωτίζει το σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται ο λαός. «Ένας λαός σωστά και πλήρως ενημερωμένος μπορεί να είναι η καλύτερη ασπίδα για τον οποιοδήποτε διαπραγματευτή.

Ηγέτης που φοβάται το λαό αδυνατίζει αυτόματα τη διαπραγματευτική του θέση», τόνισε. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η ύπαρξη και η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η σημαντικότερη ασπίδα που διαθέτει ολόκληρος ο κυπριακός λαός.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα