Αυστραλία: Συλλυπητήρια στις οικογένειες σύρων στρατιωτών

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των σύρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν χθες από βομβαρδισμούς του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συνασπισμού, στους οποίους η Αυστραλία συμμετείχε και που σύμφωνα με τη Ρωσία έπληξαν σύρους στρατιώτες και οχήματα του συριακού στρατού.

Αυστραλιανά αεροσκάφη ήταν ανάμεσα στα μαχητικά που έπληξαν θέσεις τις οποίες φέρεται να κατείχαν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό

Κράτος γύρω από την Ντέιρ αλ-Ζορ στην ανατολική Συρία.

Ωστόσο λίγο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών ρώσοι αξιωματούχοι ειδοποίησαν το πολυεθνικό Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων πως οι στόχοι ενδέχεται να ήταν προσωπικό του συριακού στρατού. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα του Συνασπισμού για το επεισόδιο.

"Ενώ η Συρία εξακολουθεί να αποτελεί ένα δυναμικό και περίπλοκο επιχειρησιακό περιβάλλον, η Αυστραλία δεν θα έθετε ποτέ σκόπιμα στο στόχαστρο μια γνωστή συριακή στρατιωτική μονάδα ούτε θα παρείχε ενεργό υποστήριξη στον Νταές (γνωστό επίσης ως ISIL)", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

"Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες κάθε μέλους του συριακού στρατιωτικού προσωπικού που σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα