Νίκησε τον Ναδάλ και κράτησε ζωντανή την Σερβία ο Τζόκοβιτς!

Παίζοντας με... πλεονέκτημα έδρας, ο εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς «υπέταξε» σε straight sets τον Ράφα Ναδάλ και η Σερβία ισοφάρισε σε 1-1 τον τελικό του ATP Cup!

O 32χρονος Σέρβος λύγισε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο με 6-2, 7-6(4) και όλα θα κριθούν τώρα στο ματς του διπλού. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-0, γράφοντας το 1-0 για τους Ισπανούς.

Ο Νόλε καθάρισε σχετικά άνετα το πρώτο σετ,

ξεκινώντας με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα, αλλά στη συνέχεια έγινε πολύ μεγάλη και θεαματική μάχη. Μιλάμε για απίστευτο επίπεδο!

Και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν ο Ράφα εκμεταλλευόταν κάποιο από τα πέντε μπρέικ πόιντς που είχε στο 2-3 του δεύτερου σετ. Προηγήθηκε, μάλιστα, με 0-40, ωστόσο ο Νόλε κατάφερε να μείνει όρθιος και να κρατήσει τελικά το σερβίς του.

Είχε και εκείνος δύο μπρέικ πόιντ σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, στο 5-5 (15-40), αλλά και ο Ναδάλ με τη σειρά του αποδείχτηκε «βράχος».

Οι διαφορές λύθηκαν, λοιπόν, οριστικά στο τάι μπρέικ, όπου μπορεί ο Νόλε να χάρισε το πρώτο μίνι μπρέικ στον Ναδάλ με double fault (1-2), ωστόσο το πήρε αμέσως πίσω και «χτύπησε» ξανά στο 4-4 για να καθαρίσει μετά τη νίκη.

Αποθεώθηκε, φυσικά, από το θερμό (σερβικό) κοινό του Σίδνεϊ, για τη συμπεριφορά του οποίου διαμαρτυρήθηκα κατά τη διάρκεια του ματς ο αριστερόχειρας Ισπανός. Δεν έχει συνηθίσει, άλλωστε, σε τέτοια αντιμετώπιση!

Πλέον ο Τζόκοβιτς προηγείται στο head to head με 29-26 και το φοβερό είναι ότι ο Ράφα έχει να τον νικήσει σε επιφάνεια εκτός χώματος από το 2013!

Λογικά θα δούμε και τους δύο «γίγαντες» του παγκοσμίου τένις να μονομαχούν και στον καθοριστικό αγώνα του διπλού, αφού πάρουν τις απαραίτητες ανάσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκησε, Ναδάλ, Σερβία, Τζόκοβιτς,nikise, nadal, servia, tzokovits