Τραγωδία στους Παξούς : Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις

14:14 12/1/2020 - Πηγή: In.gr

Απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στους Παξούς ζητάει το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Δημήτρη Διαμαντίδη, τομεάρχη Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξέφρασε τη λύπη του «για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα, για μία ακόμη φορά, μέσα στα εθνικά χωρικά μας ύδατα» αναφερόμενος στο ναυάγιο στους Παξούς.

Ο κ. Διαμαντίδης επισημαίνει: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές».

Ερωτήματα

Ωστόσο ο τομεάρχης Ναυτιλίας

του ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Η επιχείρηση, ωστόσο, συνεχίζεται και τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούνται από το νέο, τραγικό ναυάγιο στους Παξούς είναι αρκετά. Ποιο ήταν το σημείο αναχώρησης των μεταναστών; Ποιος ο προορισμός τους; Υπήρχαν διακινητές πάνω στο σκάφος; Πόσα άτομα είχαν επιβιβαστεί; Πόσα 24ωρα, οι άνθρωποι παρέμεναν στοιβαγμένοι στο μοιραίο σκάφος;»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ζητά από το Λιμενικό Σώμα, αφού συνεχίσει την έρευνα, να δώσει άμεσα απαντήσεις και τονίζει:« Πολύ φοβόμαστε ότι το νέο τραγικό ναυάγιο στους Παξούς, δεν θα είναι το τελευταίο, ειδικά όσο τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα».

Εμμένει στο «σχέδιο αλλοίωσης της χώρας» ο Άδωνις

Στο μεταξύ συνεχίζεται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνι Γεωργιάδη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει «ανατριχιαστικά» τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης περί σχεδίου αλλοίωσης της χώρας την ώρα που υπάρχει πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο θέμα σήμερα το πρωί και με νεότερες δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι υποστήριξε πως τα όσα ανέφερε για το 112, ειπώθηκαν την ώρα που δεν υπήρχε ως είδηση η ύπαρξη νεκρών για το ναυάγιο στους Παξούς. Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στα περί «λαθρομεταναστών» και «σχεδίου αλλοίωσης της χώρας». Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα ανάρτησε και το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Η απάντησή μου σήμερα στην τηλεόραση του @skaigr στις άθλιες επιθέσεις που δέχθηκα χθες για πολλοστή φορά από τους υποκριτές του Σύριζα https://t.co/5wfP160nY3 μέσω @YouTube

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 12, 2020

Θέμα παραίτησης του κ. Γεωγιάδη θέτει το ΜέΡΑ25.

Κάθε στιγμή που ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραμένει στη θέση του, είναι μια ακόμα στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχεται τη ρήξη της με βασικές πανανθρώπινες αξίες, για χάρη προσεταιρισμού ενός ακροατηρίου που μέχρι τώρα καλυπτόταν απ’ τη Χρυσή Αυγή. #adonis_georgiadis @AdonisGeorgiadi

— ΜέΡΑ25 (@mera25_gr) January 11, 2020

Υπενθυμίζεται το ΚΚΕ εξέφρασε «οργή για τους ενόχους» αυτού του ναυαγίου κατηγορώντας την κυβέρνηση και την ΕΕ για το διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Παξούς, Συνεχίζονται,tragodia, paxous, synechizontai