ΓΓ ΑΚΕΛ: «Είχαμε δολοφονίες στελεχών μας και αντέχουμε»

Ο κόσμος δεν θα πρέπει να αφήσει την οργή και την αγανάκτηση να τον κυριαρχήσει και είτε να απέχει από τις Βουλευτικές, είτε να κάνει επιλογές τις οποίες στη συνέχεια θα πληρώσει, πρέπει να σταθεί σε αντικειμενικά κριτήρια, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. 

Σε ότι αφορά τον σάλο που ξέσπασε με τον Γιαννάκη Γιαννάκη, αφού εντοπίστηκε ότι το πτυχίο του καθώς και το απολυτήριο του Λυκείου του εμφανίζουν παραποιημένα στοιχεία,

ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως «πρόκειται για πράξη επαίσχυντη και ο κ. Γιαννάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας, δεν έχω αμφιβολία ότι τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα επιβεβαιωθούν. Νομίζω ότι η παραίτησή του μιλά από μόνη της». 

«Δεν πιστεύω ότι παραιτήθηκε την προηγούμενη μέρα, παραιτήθηκε μετά που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη αναφορά», πρόσθεσε. 

Το χειρότερο από όλα, τόνισε , είναι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να αντιδράσει, αντί να απολογηθεί, είπε ότι διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο το 2007 όταν πρόεδρος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος και στήριζε την Κυβέρνησή του και το ΑΚΕΛ. Προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές στης ευθύνες σε κάποιους άλλους, είπε. 

Κληθείς να προβεί σε μια εκτίμηση  για τα ποσοστά του ΑΚΕΛ στις Βουλευτικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού είπε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα καθώς θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και ποιες επιλογές θα κάνουν, διότι αυτή τη φορά έχουμε 15 συνδυασμούς και 8 ανεξάρτητες υποψηφιότητες, θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, πρόσθεσε. 

Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι διαφορετική, είχαμε την πανδημία η οποία σε μεγάλο βαθμό μας στέρησε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με κόσμο, σημείωσε. 

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «πολλοί Συναγερμικοί είναι απογοητευμένοι από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και θα κάνουν διαφορετικές επιλογές απ΄ ότι προηγουμένως, ενδεχομένως κάποιοι να επιλέξουν την αποχή, κάποιοι θα ψάξουν εναλλακτικές επιλογές. Δεν νομίζω κάποιος να θεωρεί ότι είναι εύκολο για έναν Συναγερμικό να μετακινηθεί και να ψηφίσει τον εκλογικό συνδυασμό του ΑΚΕΛ, θα έχουμε τέτοια παραδείγματα αλλά κατά την άποψή μου θα είναι μονάδες». 

Κληθείς να σχολιάσει εάν «βλέπει» την «παγίδα» μιας Βουλής-Βαβέλ, σημείωσε πως έχουμε Δημοκρατία και ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιους θα στείλει στη Βουλή, δεν δέχομαι όμως το επιχείρημα του ΔΗΣΥ ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμπεριφέρθηκαν ή θα συμπεριφερθούν ανεύθυνα. 

«Το ΑΚΕΛ έχει 95 χρόνια ζωής, δύο φορές μπήκαμε στην παρανομία, το 1931 και το 1955, είχαμε διώξεις, φυλακίσεις, δολοφονίες σε βάρος στελεχών μας και αντέχουμε να είμαστε τόσο ψηλά και δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί έχουμε βαθιές ρίζες στον λαό, γιατί ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι το ΑΚΕΛ αγωνίζεται με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις του, αγωνίζεται να κάνει τη ζωή του απλού ανθρώπου καλύτερη απ΄ ότι είναι».  

Συνεχίοντας, τόνισε πως έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη της αποπολιτικοποίησης, του ότι όλοι είναι το ίδιο, επιχειρείτε να απαξιωθούμε όλοι επειδή κάποιοι ξέρουν ότι έχουν απαξιωθεί. 

Χρειάζεται όλοι να σηκωθούν από τον καναπέ, να πάνε στις εκλογές και να στηρίξουν τις δυνάμεις που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και εμείς επιμένουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΓ ΑΚΕΛ, Είχαμε,ng akel, eichame