Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη οδηγού φορτηγού στην Πάτρα

Το καρτέλ διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που εδρεύει στην Ισπανία, δεν… πτοήθηκε από την κατάσχεση, πρόσφατα, πέντε κιλών κάνναβης, που είχαν αποσταλεί αεροπορικώς στην Αθήνα μέσα σε συσκευασία με… μαξιλαροθήκες! Απλά, άλλαξαν τα μέλη του καρτέλ, το μέσο μεταφοράς. Αυτή τη φορά ποσότητα 54 κιλών κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) και άνω των τριών κιλών κατεργασμένης κάνναβης, απεστάλησαν από την Ισπανία με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Το όχημα έφθασε με πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας και εκεί οι αστυνομικοί της

δίωξης με τη συνδρομή της λιμενικής Αρχής Πατρών, προχώρησαν στη σύλληψη 55χρονου ημεδαπού οδηγού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Στις αρμόδιες υπηρεσίες είχαν φθάσει πληροφορίες σε ό,τι αφορούσε τη δραστηριότητά του, στην εισαγωγή στην Ελλάδα, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και κατεργασμένης κάνναβης. Έτσι, από κοινού με τους λιμενικούς, εντοπίστηκε ο 55χρονος, όταν έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «κατελήφθη ο 55χρονος να εισαγάγει στην ελληνική επικράτεια μέσω του Λιμένα Πατρών, εντός επικαθήμενου που ρυμουλκείτο από φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, τις οποίες προηγουμένως είχε μεταφέρει στην Ιταλία από την Ισπανία». Συνολικά κατασχέθηκαν: Πενήντα τέσσερα κιλά και 600 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ), τρια κιλά και -880 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με επικαθήμενο κα ένα κινητό τηλέφωνο. Όπως προαναφέρθηκε, ήταν η δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών που επιχειρήθηκε η εισαγωγή ναρκωτικών από την Ισπανία στην Ελλάδα.

Σε μαξιλαροθήκες

Στην προηγούμενη υπόθεση, το καρτέλ επιχείρησε να αποστείλει ναρκωτικά μέσα σε μαξιλαροθήκες. «Οι μαξιλαροθήκες από την Ισπανία», έγραφε το Alphafreepress, ήταν γεμάτες… παραισθήσεις! Την ώρα που ένας υπήκοος Κίνας, πήγε να παραλάβει το «εμπόρευμα» που είχε σταλεί αεροπορικώς από την Ισπανία, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Όπως προέκυψε, μέσα στις μαξιλαροθήκες, μέλη καρτέλ της Ισπανίας, είχαν αποκρύψει σε νάιλον συσκευασίες με περισσότερα από πέντε κιλά κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για διακίνηση στην Αθήνα. Στην Αθήνα, συνελήφθη 42χρονος Κινέζος, μέλος εγκληματικής ομάδας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Δίκτυο πληροφοριών

«Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, με αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αεροπορικών διαδρομών, ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στη Χώρα μας, εντοπίσθηκε το ύποπτο δέμα, προερχόμενο από την Ισπανία. Εντός του δέματος είχαν τοποθετηθεί 5 νάιλον συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες εντός μαξιλαροθηκών, με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5 κιλών και 30 γραμμαρίων. Ο 42χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το ανωτέρω δέμα». Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι η ίδια ομάδα εισήγαγε με την μέθοδο των ταχυδρομικών δεμάτων, από την Ισπανία στη Χώρα μας, άλλα τρία δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 180 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διακίνηση, Σύλληψη, Πάτρα,diakinisi, syllipsi, patra