Νέος βασιλικός γάμος στη Βρετανία

Ο δεύτερος βασιλικός γάμος της χρονιάς διεξάγεται σήμερα στη Βρετανία, με την 28χρονη πριγκίπισσα Ευγενία να παντρεύεται τον 32χρονο επιχειρηματία, Τζακ Μπρούκσμπανκ.


Πρόκειται για τη δευτερότοκη κόρη του τρίτου παιδιού της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Ανδρέα, δούκα του Γιορκ και της δούκισσας του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον. Είναι ένατη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, πίσω από την 30χρονη αδερφή της Βεατρίκη.

Η τελετή διεξάγεται με όλες τις

βασιλικές τιμές στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, εκεί όπου πριν από πέντε μήνες τελέστηκε ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, πλέον δούκα και δούκισσας του Σάσεξ.

Πέραν από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον 97χρονο δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, παρόντα είναι τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά όχι η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Αν και επισήμως η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου είχε άλλη υποχρέωση στη Σκωτία, οργιάζουν οι εικασίες ότι η απουσία της συνδέεται με την παρουσία του άλλοτε «μαύρου προβάτου» της βασιλικής οικογένειας Σάρα Φέργκιουσον και της φημολογούμενης έντασης στη σχέση των δύο γυναικών λόγω της φιλίας της δεύτερης με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρώτη σύζυγο του Καρόλου.

Παρόντες είναι επίσης 850 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι Αμερικανίδες σταρ Ντεμί Μουρ και Λιβ Τάιλερ, το ζεύγος Μπέκαμ, το ζεύγος Κλούνεϊ και η Σίντι Κρόφορντ με τη Ναόμι Κάμπελ.

Επίσης, 1200 πολίτες που έλαβαν πρόσκληση κατόπιν κλήρωσης.

Ο γαμπρός είναι συνεργάτης του Τζορτζ Κλούνεϊ και του συζύγου της Σίντι Κρόφορντ στην εταιρεία τεκίλας που ίδρυσαν οι δυο τους το 2013.

Ο κ. Μπρούκσμπανκ γνώρισε την πριγκίπισσα Ευγενία ενώ αμφότεροι βρίσκονταν για σκι στην Ελβετία το 2010.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα