ΥΠΕΞ για «μυστική βάση»: Πρώτα θα ενημερώσω Βουλή και μετά το λαό

Στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης κι επεκτάθηκε επί της μυστικής αμερικανικής βάσης που λειτουργούσε στην Κύπρο από το 2013 μέχρι το 2017.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι θα παραστεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ενημερώσει και ν’ απαντήσει σε όλα τα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών.

«Αρχικά θα ενημερώσω τη Βουλή

και ακολούθως θα προβώ σε δημόσιες δηλώσεις», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι σήμερα στις 13:30 θα έχει συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, όπου θα βρεθεί στο επίκεντρο η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, κατά την οποία οι δύο ηγέτες θ’ ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Στόχος είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ στις 15 Οκτωβρίου και τη συζήτηση επ’ αυτής που θ’ ακολουθήσει», δήλωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς εάν η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη εντάσσεται στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, απάντησε «φυσικά και εντάσσεται..Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα