Νέος πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ- Ελλαδίτης στη θέση του Γεν.Γραμματέα

Νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξελέγη ο Μάνφρεντ Βέμπερ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σε μια διαδικασία χωρίς εκπλήξεις, τα μέλη του κόμματος ανέδειξαν τον Βέμπερ στην προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Βέμπερ εξελέγη με ποσοστό 89%. 

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπήρξε Ευρωβουλευτής για τη Γερμανία από το 2004 και είναι μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ενώσεως Βαυαρίας.

Η στάση του απέναντι στην

Τουρκία

Σημειώνεται ότι ο Βέμπερ με κάθε ευκαιρία «κουνάει το δάκτυλο» στην Τουρκία και καταδικάζει την προκλητική της συμπεριφορά. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ανάρτησή του στο τουίτερ σημείωσε: «Πλήρης υποστήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους. Το ερώτημα είναι θέλει πραγματικά να είναι μέρος της ένωσης αξιών μας;».

Τον Ιούλιο του 2021 ο νέος πρόεδρος του ΕΛΚ είχε εκφράσει την έντονη καταδίκη του για τις ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο. «Kαταδικάζω έντονα τις ανακοινώσεις του Προέδρου Ερντογάν σχετικά με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ρητορικής, αλλά και θέμα ενεργειών», απαντά ο κ. Βέμπερ ερωτηθείς σχετικά με την προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ να αλλάξει πολιτική απέναντι στην Κύπρο.

«Ο κ. Ερντογάν ζητεί, επίσης, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Για εμάς, αυτές οι ενέργειες πρέπει να σταματήσουν. Η μόνη αποδεκτή λύση στην Κύπρο είναι μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Και τα Βαρώσια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους [...]. Είναι σαφές ότι το τουρκικό καθεστώς απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και ότι το κράτος δικαίου κινδυνεύει στη χώρα. Ειδικότερα, η κατάσταση των δημοσιογράφων αποτελεί αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας. Κάθε φορά που συζητάμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει πάντα να καθιστούμε σαφές ότι ο σεβασμός των θεμελιωδών αξιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Επομένως, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ. Όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα είναι ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, συνεπώς, να συνεχίζονται δαπανηρές διαπραγματεύσεις που μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο; Αυτό πρέπει να σταματήσει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ.

Ελλαδίτης ο νέος Γενικός Γραμματέας

Νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ αναδείχθηκε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Μπακόλας.

Ο Θανάσης Μπακόλας αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Βέμπερ για τη διαδοχή του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ.

«Ο Θανάσης είναι η πρότασή μου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ», είχε αναφέρει ο κ. Βέμπερ, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Τον γνωρίζω πολύ καιρό και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να δείξω ότι ένας Έλληνας φίλος από τη Νέα Δημοκρατία έχει την ικανότητα να ηγηθεί αυτής της δουλειάς ως Γενικός Γραμματέας».

Προσέθεσε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι η δομή μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει, μπορούμε να δείξουμε ότι η εκστρατεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορούσε να λειτουργήσει και εκεί η εμπειρία του Θανάση είναι εξαιρετικά σημαντική».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε υπόνοια απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρείτε

ΠτΔ: Κατήγγειλε τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στo Ευρ. Συμβούλιο

Weber σε Αβέρωφ:Να αναδείξουμε ξανά τη σημαντικότητα του κυπριακού προβλήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ,neos, elk, manfrent veber