Νεοφύτου: Με προκλήσεις δεν μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος

Δεν μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα από τη Βουλή, ότι ο Συναγερμός στηρίζει την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος ενόσω συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Ο

κ. Νεοφύτου είχε ερωτηθεί αναφορικά με τη θέση του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά το κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει ή όχι να κάνει αποδεκτή την πρόσκληση για δείπνο με τον Τ/κ ηγέτη, ενόσω συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα,

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος ενόσω συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, είπε.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, είπε πως είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος που απηύθυνε δημόσια την πρόσκλησή του, το μετέφερε και στα Ηνωμένα Έθνη, ότι είναι πανέτοιμος να συναντηθεί σε δείπνο ή σε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα