Νέο χαμηλό βαρομετρικό στην Κύπρο-Πότε αναμένεται

Ιδιαίτερα ευεργετικές, παρά τις ζημιές και τα προβλήματα που προκάλεσαν, ήταν οι βροχοπτώσεις που έφερε στην Κύπρο το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο μας επηρεάζει από τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Μούσκος, το Σαββατοκύριακο θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τον άστατο καιρό που επικρατούσε

εδώ και μέρες.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα, νέο σύστημα φαίνεται να επηρεάζει ξανά την περιοχή και, σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, είναι «καλά υποσχόμενο» σε ό,τι αφορά τις ποσότητες βροχής.

Η πρόγνωση αναλυτικά

Το βαροµετρικό χαµηλό που επηρεάζει την περιοχή κινείται σταδιακά ανατολικά και εξασθενεί.

Στο μεταξύ, νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σταδιακά αναµένεται εξασθένιση των φαινοµένων. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, αλλά παροδικά στα ανατολικά και τα νότια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά θα είναι ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά αρχικά στα δυτικά θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, οπού τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα