Νέες πλατφόρμες από ΥΠΑΜ για στρατεύσιμους και ΣΥΟΠ-Όλες οι πληροφορίες

Παρουσιάστηκε σήμερα η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων και της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη ΣΥΟΠ από τον Υπουργό Άμυνας.


Κατά τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ανέφερε πως «ενας από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας είναι η εφαρμογή καινοτόμων και μεταρρυθμιστικών δράσεων. Υιοθετούμε και ενσωματώνουμε νέες τεχνολογίες στην καθημερινή λειτουργία του υπουργείου ώστε να εκσυγχρονίζονται και να βελτιώνονται οι δυνατότητές μας. Ταυτόχρονα μειώνονται οι χρονοβόρες διαδικασίες για ευκολότερη και ποιοτικότερη

εξυπηρέτηση των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Νέο σύστημα εντοπισμού ανέντακτων εφέδρων της ΕΦ- Έτσι θα τους βρίσκουν

«Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη αρχίσει η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το ευρύ κοινό και ο ψηφιακός  μετασχηματισμός του Υπουργείου, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική κατάταξη, ο εντοπισμός εφέδρων, η εξυπηρέτηση πολιτών από τα ΚΕΠ κλπ.  Ένας στόχος ο οποίος είναι σε πλήρη αρμονία και ταυτίζεται με την εξαγγελθείσα πολιτική της παρούσας κυβέρνησης. Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώσουμε άλλες δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες που τίθενται σε λειτουργία. Η πρώτη αφορά τη δήλωση των στοιχείων των στρατευσίμων που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και η δεύτερη, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσληψης Συμβασιούχων Οπλιτών», είπε.

Σημείωσε πως, «η νέα πλατφόρμα του Υπουργείου για τη συμπλήρωση των στοιχείων των 16χρονων, τίθεται σε λειτουργία από την ερχόμενη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. Όσοι άρρενες έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος έχουν τη δυνατότητα εντός 2 μηνών με ευκολία να υποβάλουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά χωρίς οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Πρόκειται για μια διαδικασία για την οποία παλαιότερα διατυπώνονταν συχνά παράπονα για την πολυπλοκότητά της, ενώ απαιτούνταν πολλές εργατοώρες από το προσωπικό του Υπουργείου και της ΕΦ για την επεξεργασία των στοιχείων. Από τούδε και στο εξής η εν λόγω διαδικασία θα γίνεται ψηφιακά.  Μέσα από μια φιλική προς το χρήστη και εύκολα προσβάσιμη πλατφόρμα οι νέοι θα υποβάλουν τα στοιχεία τους ώστε να γίνεται η αναγκαία προεργασία και προετοιμασία για την κλήση τους στην Εθνική Φρουρά».

«Θέλω εδώ να τονίσω ότι, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους άρρενες νέους που συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους. Δηλαδή, σε καμιά περίπτωση δε θέλω να σχηματιστεί η εντύπωση πως εάν κάποιος δε συμπληρώσει την πλατφόρμα δε θα κληθεί για στράτευση. Υπάρχουν όλοι οι μηχανισμοί, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες ώστε να εντοπίζονται και να καλούνται όλοι όσοι έχουν υποχρέωση για στράτευση. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι νέοι όπως και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής κατάταξης θα αγκαλιάσουν τη διαδικασία πρώτα και κύρια για τη δική τους ευκολία.», είπε.

Εξήγησε πως «η δεύτερη πλατφόρμα, αφορά την πλήρη ψηφιοποίηση της υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στην πετυχημένο θεσμό των ΣΥΟΠ. Πρόκειται για ακόμα μια διαδικασία η οποία διεξαγόταν σε έντυπη μορφή. Οι ενδιαφερόμενοι δε θα χρειάζεται να τρέχουν από γραφείο σε γραφείο για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Από το σπίτι και τον υπολογιστή τους θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους απλοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να προσληφθούν ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά. Όπως έχω αναφέρει, η τεχνολογική αναβάθμιση αποτελεί μονόδρομο καθώς θεωρούμε ότι έχει πολλά να προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε έτσι θέσει ως στόχο την ψηφιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υπηρεσιών για διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών».

«Επιγραμματικά. Λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των στοιχείων των νεοσυλλέκτων για την κατάταξή τους. Επιπρόσθετα η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διασύνδεσης Υπουργείου Άμυνας και Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου είναι πλέον γεγονός και από προχθές εφαρμόζεται στα Λιμάνια, στα Αεροδρόμια και τα οδοφράγματα. Τις δύο πρώτες ημέρες έχουν επιδοθεί 119 φύλλα ατομικής πρόσκλησης ένας άκρως ικανοποιητικός αριθμός. Οι δύο εφαρμογές που παρουσιάζουμε σήμερα αποτελούν τη συνέχεια και σας διαβεβαιώ ότι προχωρούμε σταθερά, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στην ψηφιοποίηση και άλλων υπηρεσιών.  Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Υπουργείου που εργάζεται για την υλοποίηση των στόχων και στο Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για την αγαστή συνεργασία» είπε τέλος.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα