Νέα τροπή στις διαδικασίες αποξήλωσης πετρελαιο-δεξαμενών

"Στον αέρα" βρίσκεται η διαδικασία αποξήλωσης των πετρελαιο-δεξαμενών (διυλιστηρίων) της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα μετά από περιβαλλοντικά ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Η αποξήλωση είχε οριστεί για την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, διαδικασία η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γίνει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα η μετακίνηση αφορά περίπου 137 χιλιάδες κυβικά μέτρα μεταλλικών κατασκευών και γύρω στα 7 χιλιόμετρα διασωληνώσεις, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 – 4 μήνες.

Ο Δήμαρχος
της Λάρνακας, Ανδρεάς Βύρας, ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, για να τεθούν νέα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με διαδικασία ελέγχου.

Ο Δήμος θα διεκδικήσει και αποζημιώσεις από τις ιδιωτικές εταιρείες δεδομένου ότι το διάταγμα εκδόθηκε πριν 2 -3 χρόνια και προνοούσε η απομάκρυνση να ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου, ενώ προνοούσε και διοικητικά πρόστιμα από τις εταιρείες.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο Δήμαρχος χαιρέτησε τη διαδικασία αποξήλωσης των πετρελαιο-δεξαμενών (διυλιστηρίων) εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του καθώς όπως είπε "δεν έχουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις ιδιωτικές εταιρείες."

Keywords
Τυχαία Θέματα